JO17-1 wint van bonkige Texelaars op een windstil eiland: 3 – 2.

Texel'94 JO17-1

In tegenstelling tot de bevolking waarin Gulliver terecht kwam op zijn tocht over de grote zee, bleken de jongens van Texel’94 van het grotere soort te zijn. 14 bonkige kerels wachtte ons op op de velden in Den Burg die we na een lange, lange reis bereikten in een on-Texelse windstille middag. Dat het grote gasten waren hadden we uit de verhalen wel vernomen, maar om eerlijk te zijn …… dat zijn wij ook! Bonkig maar ook nog met een goede techniek.

De wedstrijd werd door ons ingestoken op de wijze zoals we dat altijd doen: zorg voor een goede organisatie en doe je ding. Met mooi voetballen en hard werken werd Texel bestreden. Zo ontspon zich een wedstrijd die kansen opleverden voor beide teams. Texel had een aantal schietkansen en wij hadden een paar 100% kansen uit goed samenspel. Helaas prikten zij in de gelijkopgaande eerste helft er 1-tje in en was de ruststand  derhalve 1-0.

Door een goede gezamenlijke analyse in de rust wisten wij precies wat we moesten doen en het enige was om dat goed uit te voeren en vol te houden tot aan het eind van de tweede helft. Zo gezegd zo gedaan en de blijdschap was groot toen Mees na een vloeiende aanval over rechts de assist van Justin bij de eerste paal kon binnenwerken. Niet veel later bezweek Texel voor de tweede keer onder onze druk waarbij Justin de bal uit een corner kiezelhard binnen volleerde. Texel deed nog wel wat terug met de 2-2 en verzuimde een paar 100% kansen binnen te schieten waarna Luc uit een mooie combinatie zichzelf kon vrijspelen en de bal droog in het dak knalde 2-3 en ons geluk kon niet op .

We waren niet voor niets naar Texel gereisd! Met een mooie wedstrijd in ons geheugen en de 3 punten in de tas verlieten we het windstille eiland. Mooie prestatie jongens!