Jong Hercules F2 – Vitesse 22 F4

Jong Hercules F2
Vitesse'22

Er stond een koude wind toen wij afgelopen zaterdag aankwamen op het terrein van Jong Hercules. De club ligt op dezelfde plek als DEM en Stormvogels….dus het was even zoeken naar het juiste veld. Met de fantastische overwinning in de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd  werden de mannen in de kleedkamer nogmaals gedrild op de drie belangrijkste punten die nodig zijn om te winnen. Deze wisten zij moeiteloos op te dreunen, en succes leek verzekerd.

Vol zelfvertrouwen begonnen de mannen aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat zij goed naar de coaches hadden geluisterd. De bal werd snel afgepakt, het aanvallen ging over de flanken en iedereen hield de bal goed in de gaten. De eerste treffer van de wedstrijd viel in de elfde minuut en was een prachtige goal van Brent. En toen was het team ontketend…….

Binnen één minuut volgde nog een knoeperd van een goal door Jelle. De tegenstander was de regie volledig kwijt en een doelpuntenregen volgde. Bram scoorde de 0-3 na een mooie assist van Hessel en vlak daarna volgde een prachtig schot van Brent die helaas net links naast de goal gaat.

Het team is oppermachtig op het veld en terwijl Jong Hercules nog wel tot een enkele doelpoging komt volgt er voor hen geen treffer. Vlak voor de rust volgt er nog een mooie poging op het doel door Thomas die helaas net mist.

Na de rust beginnen we meteen met een snoeiharde bal op de paal, de tegenstander is weer wakker. Brent scoort in de twaalfde minuut de 0-4 na mooi voorwerk van Mees. Mees dribbelt vlak daarna vanaf de middenstip tot in het 12 meter gebied waarna een schot van Jelle maar net naast gaat. In de dertiende minuut ziet Mees zijn vele loopacties beloond met de 0-5. Ook Jelle mag weer scoren in de achttiende minuut. Hierna lukt het de tegenstander om toch door rotsvaste verdediging heen te breken en een onhoudbare bal in rechterbovenhoek te schieten….1-6.

Maar het feest is nog niet over, in de afsluitende fase van de wedstrijd weet Leon niet één, maar twee keer te scoren waarmee de eindstand op 1-8 komt. In de penalty fase werden er nog een aantal doelpunten gescoord en Keeper Thomas wist er één te stoppen.

In de kleedkamer mocht Thomas nog uitdelen voor zijn verjaardag, waarbij deze mooie overwinning natuurlijk de kers op de taart was.