Jong Holland – Vitesse’22 JO17-1: spectaculair met een teleurstellend resultaat 6 – 4

Maa
Jong Holland JO17-1

Dat de wedstrijd tegen Jong Holland een lastige zou worden hadden we voorzien, maar dit had niemand kunnen voorspellen. Een wedstrijd die alle kanten op bewoog en uiteindelijk in ons nadeel uitpakte, maar met een spectaculair verloop. Een mooi gevecht dat zich ontspon in een gelijk opgaande eerste helft die door ongelukkige momenten van de keeper kantelde in de richting van de gastheren. Door een weergaloze goal van Ties konden we vlak voor rust de aansluitingstreffer optekenen die afgemeten aan het vertoonde voetbal meer dan terecht was. De kansen voor ons hadden zich even daarvoor aan elkaar geregen en ik telde zeker een aantal 100 procentjes. Jong Holland zette daar een sporadische uitbraak tegenover. De rust werd gehaald met een 2-1 achterstand.

Na de rust ontstak er een ware storm vanuit onze kant. Wederom Ties met een prachtige vrije trap betekende de gelijkmaker . Vervolgens werden de Jong Hollanders overvleugeld door de ene na de andere fraaie aanval waarvan er ’slechts’ 2 werden omgezet in een doelpunt. 2-4 en geen vuiltje aan de lucht leek het. Na wat gedwongen omzettingen door ongelukkige blessures raakten wij het momentum wat kwijt en begon Jong Holland aan zijn inhaalrace die uitmondde in uiteindelijk een 4 tal treffers. De overwinning moesten we in Alkmaar laten. Al met al was het een prachtig potje vermaak voor iedereen met een wat nare nasmaak. De winst zat hem in onze weerbaarheid en de constatering dat een wedstrijd pas na 2 keer 40 minuten wordt afgeblazen. Dat nemen we mee naar Westzaan komende weekend.