Kampioen op Zilveren Hert Toernooi!

KFC, Jong Holland, DEM

Wat kan je verwachten na een matig seizoen op je eigen ZH toernooi? Inderdaad, er waren geen verwachtingen. De poule indeling bood echter perspectief, met KFC JO17-3, Jong Holland JO17-2 en onze DEM JO17-8 vrienden uit Beverwijk. De eerste wedstrijd tegen KFC overleven, de sterkste op papier. Papier is echter geduldig en ook gewillig. Het zijn korte wedstrijden. Kleine dingen kunnen al beslissend zijn. Een groot ding is een echte keeper hebben. Het was dus erg prettig dat Dominique de hele middag op het veld wilde keepen. Vitesse ging 4-3-3 spelen, want ook neefje Tim deed verdienstelijk in de spits mee.

Tegen KFC bleef het 0-0, al kreeg Tim op slag van rust nog een paar goede kansen. De tweede wedstrijd tegen Jong Holland was spannend en vermakelijk. Na een blundertje van stand-in keeper Job (keeper Dominique was spoorloos) kwam Jong Holland op voorsprong. In de 2e helft bogen Tim en Zakrya de achterstand om in een 2-1 fijne voorsprong! De laatste wedtrijd tegen DEM was gezien de poulestand nog spannender. Vlak voor rust liet Dominque zien dat hij een penalty killer is. Na rust domineerde Vitesse en was het dichtbij een overwinning. Vitesse bleef helaas steken op de brilstand 0-0. Vitesse werd afhankelijk van KFC. KFC verloor verrassend met 2-0 van Jong Holland en zo werd Vitesse met 5 punten en een 2-1 doelsaldo toch nog kampioen! Na de plechtigheden ging Ivano er met de beker vandoor.

Een paar spelers wil ik in het bijzonder nog noemen, zonder de rest tekort te doen. Sahal is al weken een openbaring en is goed inzetbaar op meerdere posities, zo ook als linkerspits. Arthur groeit elke wedstrijd (en hij is al zo lang) en kan met zijn fysiek elke tegenstander aan. Ivano heeft zich ontpopt tot een zelfverzekerde centrale verdediger. Zakrya is de revelatie van het seizoen en is de meest scorende verdediger van heel Vitesse. In totaal 14 doelpunten in de competitie! Richard, de spil op het middenveld kwam ook tot 14 doelpunten! Roy heeft zich als rechtsback ontpopt als de Joël Veltman van Vitesse, maar dan zonder rode kaarten. Kai is onze onverschrokken held op het middenveld, die geen duel uit de weg gaat. Het was duidelijk dat deze spelers azen op een contractverlenging om te kunnen blijven spelen in het leukste Vitesse team.

Voor volgend seizoen zijn de contract besprekingen dan ook reeds begonnen. Een aantal spelers hebben nog een doorlopend contract: Richard, Job, Leon, Luuk, Roy, Sahal en Kai. Ivano, Arthur en Sepp krijgen contractverlenging aangeboden. Onze bescheiden vedette Zakrya wordt wellicht verkocht en zal miljoenen opleveren. Rick weigerde een nieuwe aanbieding. Een nieuwe speler heeft al een contract getekend: Tim Bruijnis! Naar keeper wordt gezocht.

De nieuwe teamindeling wordt begin juli bekend gemaakt.

Een mooie zomer!