KANSEN, KANSEN, KANSEN….

Mei
KSV JO15-3

Het is zaterdagochtend, 27 mei, de kampioenswedstrijd van de JO15-4! In de kleedkamer wordt gerefereerd aan die andere kampioenswedstrijd, twee jaar geleden, toen nog D3.

“No Guts, No Glory. Zonder strijd geen kampioenschap! We gaan strijden voor het kampioenschap! Succes komt niet vanzelf. Daar moet je wel wat voor doen! En wat er dan ook gebeurd, als we gestreden hebben en we hebben gewonnen of verloren, dan kunnen we blijven lachen. Want de D3 (lees C4) heeft gestreden”.

Ook de wijze woorden van voormalig aanvoerder Bart worden aangehaald:

“Jongens, vandaag spelen we een wedstrijd, niet zomaar een wedstrijd. We spelen een wedstrijd tegen de meiden C1 (lees KSV). Het is een strijd die al jaren lang gestreden wordt. Als we deze winnen en iemand vraagt hoe hebben jullie gewonnen zeg dan dat we hebben gestreden en de oorlog hebben gewonnen. Het punt is wij zijn de D3 (lees C4) en wij zullen nooit een strijd verliezen zonder gestreden te hebben”.

En dus geschiedde, om 9:45 barst de strijd los. Vitesse moet ‘slechts’ winnen, KSV moet met 6 doelpunten verschil winnen om kampioen te worden. En alles wat er tussenin zit, dan wordt GSV kampioen. De adrenaline is te voelen op deze warme zomerse dag. De spelers en coaches zijn er klaar voor. Het publiek gaat er lekker voor zitten op de goed gevulde tribune.

Als heel snel wordt duidelijk, KSV gaat zijn doelstelling niet halen. Na een wat zenuwachtig begin zijn de beste kansen voor Vitesse. In de 5e minuut schot van Job voorlangs. Vijf minuten later een hard schot (of voorzet?) van Luuk voorlangs. Het spel wordt even onderbroken voor een korte drinkpauze. Want warm is het al op deze mooie ochtend. Koude sportdrankjes geven Vitesse nieuwe energie. In de 18e minuut redding KSV keeper op schot van Merijn. Pas na een half uur spelen de eerste halve kans voor KSV, een schot over 30 meter, waar keeper Rick geenzins moeite mee heeft. Vlak voor rust een kans van Sebastiaan na een mooie assist van Job, maar ook zijn schot gaat voorlangs. Rust dus met brilstand. Er wordt goed gevoetbald. Dat doelpunt komt vroeg of laat, daar zijn we van overtuigd.

In de 40e minuut is de eerste kans weer voor Vitesse, ditmaal schiet Job vanaf rechts net voorlangs. KSV krijgt een minuut later de eerste kans, en die gaat er gelijk in: 0-1! Dat vloekt met de verhoudingen in het veld! Vitesse blijft vertrouwen in de goed afloop en gaat gewoon door met aanvallen. Dan, na 50 minuten een handsbal in het strafschopgebied van KSV. Penalty! Laat dat maar aan penalty killer Kai over. Opnieuw hard in de linkerhoek, net als tegen GSV: 1-1! Lang kan Vitesse niet genieten, want vanuit een snelle counter maakt KSV binnen een minuut 1-2. Puf. Vitesse komt even op adem in de tweede extra drinkpauze. Nog maar 17 minuten te gaan…zenuwen nemen toe. Vrije trappen (van Job) treffen geen doel. Dan in de 58 minuut weer een van de vele corners. Job draait mooi in. Een KSV verdediger probeert weg te koppen, maar kopt de bal tot zijn eigen schrik in zijn eigen doel: 2-2! Het publiek wordt luidruchtig, voelt dat het gaat lukken. Nog een minuut of 12. Vitesse vol in de aanval, met risico voor counters. Onze krijger Zakrya meld zich ook aan het front. Vanuit een volgende corner kopt Zakrya rakelings over. In de 68e minuut weer een scrimmage voor KSV doel, maar Luuk stuit op de keeper. Nog geen drie minuten later kan Luuk snel wegdraaien en komt plots 1 op 1 met de KSV keeper. Het puntertje rolt echter rakelings naast. Dat was het dan denkt iedereen…behalve Zakrya. In een ultieme poging slalomt Zakrya door de KSV verdediging, maar zijn schot wordt – met enige moeite – nog net gekeerd door de KSV keeper. NU is het echt over! Jammer, jammer, jammer! Wat een spannende wedstrijd, wat een strijd! Spelers vallen op de grond. Publiek zit ook uitgeteld op de tribune, maar heeft enorm genoten van de wedstrijd. Vitesse komt dus net te kort. Geen kampioensfoto. Helemaal geen foto. Het is muisstil in de kleedkamer, ongeloof. De teleurstelling overheerst uiteraard. Het team kan echter terugkijken op een geweldig seizoen! De coaches en publiek zijn trots op onze mannen! De party poppers blijven nog even in de tas.