Kater Vitesse na 0-1 verlies tegen HSV

25
Sep
Vitesse'22
0
HSV
1

Het kan verkeren!! In de ”topper” thuis tegen medekoploper HSV was er maar één ploeg die recht had op de 3 punten en dat was Vitesse. Maar de 5 á 6 grote kansen waren deze middag niet besteed aan de thuisploeg en door een min of meer lucky goal van Cas Kaandorp ging de ploeg uit Heiloo er met de 3 punten vandoor.

Vitesse begon uitstekend aan het duel tussen de beide koplopers. HSV werd met de rug tegen de muur gezet en eigenlijk had de thuisploeg al binnen het 1e kwartier door Mats  Laan op voorsprong gezet moeten worden. Omdat de verdiende treffer uitbleef kreeg HSV geleidelijk aan de kans om te laten zien dat het ook over een goede ploeg beschikt. De ploeg moet het vooral hebben van de aanvalslinie want met name daar lopen de goede voetballers.  Toch had de verdediging van Vitesse op een enkele uitzondering na de zaak aardig onder controle. En de paar keer dat het mis ging was balverlies de directe aanleiding voor levensgevaarlijke counters van HSV. Zo kwam na een half uur spelen een van hun spitsen oog in oog te staan met de keeper toen bij een aanval over rechts een bal verkeerd werd ingespeeld. Maar Tom Laan wist Vitesse met een prima redding in de race te houden. Niet veel later leek Jasper Rutgers alleen op doel af te gaan en werd daarbij aangetikt door 2 verdedigers. Voor een echte prof dé gelegenheid om een penalty te versieren maar Jasper ging onverdroten door maar kwam niet verder dan een corner. Tot de rust bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Ook na rust nam Vitesse direct weer het initiatief. Er ontstonden daardoor kansen voor o.a. Nick van de Ven en Mats Laan, maar ook daaruit werd niet gescoord. Geheel tegen de verhouding in nam HSV in de 63e minuut de leiding. Weer vormde knullig balverlies net over de middenlijn de aanleiding. Meteen werd Cas Kaandorp in de diepte aangespeeld. Die wist zich vervolgens te ontdoen van enkele verdedigers en liet vanaf 20 meter een nog geen eens zo harde schuiver van zijn schoen vertrekken. Geholpen door de wind en de ver voor zijn doel staande Tom Laan verdween de bal in de kruising:  0-1. Vitesse was even aangeslagen door die plotselinge tegenslag maar pakte daarna de draad weer op. Wederom ontstonden enkele grote kansen op de gelijkmaker maar het zat Vitesse ook dit keer niet mee. Scoren op de Puikman  bleek net als begin vorig seizoen te moeilijk! Zo bracht bij een prima inzet van invaller Rick Beentjes zo´n 10 minuten voor tijd de paal redding voor HSV. En ook in de laatste minuut bleef de dik verdiende gelijkmaker uit toen een aanval vanaf links over meerdere schijven ternauwernood door een van de verdedigers geblokt kon worden. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter zal dan ook als muziek geklonken hebben in de oren van alle HSV-mensen!

Fotogalerij