Knock-out tegen SVW in de beker! Maar wel een prachtige pot voetbal van onze kant.

SVW JO16-2

De adrenaline kolkte nog lang na in onze aderen na de wedstrijd tegen SVW. Met de fantastische sluitpost Floris Jan van JO14-1 in de gelederen hadden we ons strijdplan opgebouwd op de manier waarop we onze tegenstander altijd plachten aan te pakken: inzakken op hun helft, aanspelen van de linksachter uitlokken (die rechtspoot weet je wel) en dan VOL EROP! Binnen 30 seconden hebben we dan weer balbezit en meestal eindigt het in een potje hoge uittrappen van keeper van de tegenpartij waarna wij het voetballend afmaken.

Zo ook deze wedstrijd. Met goed voetbal, hoge druk en hard werken zetten we de jongens van SVW vast op eigen helft. De pal, lat en ons onscherpe vizier stond de 0-1 in de weg, maar het was een kwestie van tijd. De bekende voetbalwet deed helaas weer opgeld en een onverwachte uitbraak van deze langbenige Heerhugowaarders leidde de 1-0 in. Echt een tegenvaller, maar geen man overboord. Onze beurt zou nog wel komen. Jammer genoeg was een corner met een clutch aanleiding voor de 2-0 maar ook hier zagen we nog geen problemen in. We hadden het overwicht en onze manier van voetballen was aanleiding voor een goed vertrouwen.

Na de rust bleek dit vertrouwen op zijn plaats. De 2-1 viel al snel, maar toen kwamen onverwachte krachten in Heerhugowaard naar boven. Een stille kracht langs de lijn bleek keer op keer als enige van alle aanwezigen een lijn te kunnen vinden waarlangs hij buitenspel kon waarnemen. Ik telde er al gauw een stuk op 10 inclusief 2 AFGEKEURDE doelpunten. Daar was eigenlijk niet tegen te voetballen. Ondanks dit orakel hebben we er alles aangedaan om de wedstrijd een positieve wending te geven. Floris Jan bedankt voor bewezen diensten en een spits erbij . Joep met hesje als laatste verdediger die eventueel met handen mocht spelen.

Het mocht niet baten. SVW trok de wedstrijd over de streep en mag door. Wij gaan met lege handen naar huis, maar wel met een ongelooflijk goed gevoel over de wedstrijd. Strijd, spanning, sensatie en echt een potje om op terug te kijken.