Kolping na een miraculeuze inhaalrace net te sterk… 5 – 7

Kolping JO19-2

Onder prachtige weersomstandigheden voor het publiek speelden we de wedstrijd tegen Kolping JO19-2. Onze voorbereiding was secuur geweest met een tactische introductie van het 1-4-3-3 systeem en daar zette Kolping onverwacht een 4-4 2 tegenover. Voor we er erg in hadden had de sterke spits van Kolping de zwakte in onze verdediging herkent en lag de bal 2 keer achter Floris. Geen makkelijke kansen, maar ere wie ere toekomt, hij maakte het mooi af. Voetballend deden we niet voor Kolping onder en de ruststand van 0 – 4 was dan ook meer dan geflatteerd.

Het praatje in de rust benadrukte het voetballend vermogen dat we in de eerste helft op de mat legde. Op deze manier konden we goed onze voetbalkwaliteiten trainen en er als het ware een extra training van maken. Deze uitspraak was dermate prikkelend voor ons team dat na de 0 – 5 er langzaam maar zeker een ommekeer in de wedstrijd kwam. Net als tegen FcCastricum begon het spel te stromen en kwamen de automatismen terug in ons spel. Dit resulteerde na 15 minuten in een wonderschone 1-keer raken aanval die uiteindelijk door Teunling werd afgerond. Een prachtige goal en de opmaat tot een goede fase van onze kant. De 2 – 5 was een goede afronding van Lars in de korte hoek en toen was het tijd voor de mooiste van de dag: Taeke stoomde op over de zijkant en bediende Ties die met een prachtige omhaal voor 3 – 5 zorgde. Een kort intermezzo naar de 6e van Kolping werd gevolgd door een trommeldoelpunt van weer Ties en een mooie goal uit een vrije schop van Gabriel. Het slot akkoord was helaas weer voor Kolping en zo verscheen de 5 – 7 op het scorebord.

Een prachtig potje voetbal dat we in het eerste kwartier verloren door een hele goede spits van Kolping. De tweede helft was voetballend helemaal voor ons en dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden.