Koninklijke HFC JO9-7 – Vitesse’22 JO9-4

Maa
Koninklijke HFC JO9-7

De Koninklijke Haarlemsche Football Club was vanochtend het decor van de eerste wedstrijd sinds tijden voor onze jongens van JO9-4. Terugtrekkende tegenstanders, afgelastingen en vrije rondes teisterden ons programma. Het is dat we vorige week op zaterdag maar zijn gaan trainen op ons prachtige pannaveldje, want anders was een voorstelrondje vandaag geen overbodige luxe geweest.

En dan HFC. Een club van allure, stand, een titel. Het verwachtingspatroon bij de leiders was dan ook gepast. Eenmaal aangekomen bleek het vooral een farce. Conclusie na zo’n ochtend daar is dat het voor de ‘eerste’ teams vermoedelijk allemaal goed geregeld is, maar als je nummertje zakt onder de drie of vier is het overleven en behelpen. Gedeelde kleedkamers voor meerdere uit-teams, geen aanspreekpunt. Vervallen clubhuis. Na enige discussie werden er maar wat doeltjes naar het veld gesleept, toch nog een keer doeltjes gesleept, alleen wel met dezelfde maat…. De lijnen toch maar (opnieuw, maar nu goed) uitgezet en toen kon de wedstrijd beginnen. In anderhalf jaar leider zijn nog nooit zo’n ongeorganiseerd zooitje meegemaakt. Wat is het toch fijn bij Vitesse betrokken te zijn!

De wedstrijd zelf bleek gelukkig een leuke pot. Straffe wind over het complex maakte het soms wat lastig, maar onze heren bleken elkaar goed te vinden. Alsof ze er weken op getraind hadden speelden ze de bal heerlijk naar elkaar toe. Tot onze grote spijt was Chris helaas ziek, maar zonder wissels ging het ze goed af. We hielden het vol en maakten er een fijne pot van. Vier doelpunten van zowel Ivan (2) als Pelle (2) maakten de stand vlak voor tijd tot 4-4. En hoewel we de hele partij het gevoel hadden hier de punten mee te nemen leek een gelijkspel toch het eindresultaat. Tot ons plezier namen die zes jochies daar geen genoegen mee en gingen voor de winst. Extra zuur voor HFC dat het uitgerekend een eigen goal -op assist van onze Jasper- bleek dat de doorslag gaf. 4-5. Het was al met al een leuke gelijkopgaande pot voetbal met 6 mannetjes die daar plezier aan beleefden. Het is -vooral voor de leiders- heerlijk dat we volgende week weer fijn op de Puikman onze wedstrijd mogen spelen. Kunnen niet wachten!

Voor nu; goed weekend gewenst!

André en Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.