Koploper KFC steelt punt bij Vitesse: 0-0

06
Maa
Vitesse'22
0
KFC
0

Het was een heus 6-puntenduel op de Puikman. KFC kwam als fiere koploper naar Castricum maar had normaal gesproken zonder punten huiswaarts moeten gaan. Maar vrouwe Fortuna was dit keer niet op de hand van Vitesse want ondanks maar liefst zes 100% kansen vergat Vitesse te scoren. Zodoende ging KFC uiteindelijk dolgelukkig met een 0-0 gelijk spel terug richting Koog aan de Zaan. Voor alle toeschouwers was het wel duidelijk: er was slechts één ploeg die recht had op de 3 punten en dat Vitesse. Op alle fronten heerste de thuisploeg maar het geluk ontbrak om het gat van 4 punten kleiner te maken.

De eerste 15 á 20 minuten was het aftasten geblazen, maar daarna pakte Vitesse het initiatief. Verdedigend stond de thuisploeg met Remco Beentjes  en Rob Touber in het centrum van de verdediging als een huis. Voorin ging er constant dreiging uit van de vleugelspitsen Rik Beentjes en Luuk ten Broek en op het middenveld heerste Vitesse onder leiding van aanvoerder Jasper Rutgers. Als team werd de beste prestatie van dit seizoen neergezet. In de 25e tot 35e minuut kreeg Vitesse 4 riante mogelijkheden op een rij om de score te openen maar mede door sterk optreden van de Zaanse keeper bleef de dikverdiende openingsgoal uit. Aan de andere kant was koploper KFC slechts één keer gevaarlijk, maar de inzet werd een prooi van keeper Tom Laan. Zodoende ging de rust in met een 0-0 stand op het scorebord.

Waar Vitesse het na rust nog wel eens laat afweten, bleef de thuisploeg ook na rust het spel dicteren. De druk op KFC werd opgevoerd en dat leidde tot diverse grote kansen. Met kunst en vliegwerk wist de Zaanse goalie zijn doel schoon te houden. Dat was vooral het geval in de laatste fase van het duel toen de dik verdiende openingstreffer ternauwernood werd voorkomen. Zodoende kreeg de tegenvallende koploper KFC het resultaat waarvoor zij vooraf al getekend hadden. Maar Vitesse in deze vorm zal het de Zaankanters best nog wel eens héél lastig kunnen maken in het resterende deel van deze competitie!

 

Fotogalerij