Lastige klus voor Vitesse na 3-1 verlies in Utrecht

18
Mei
SV Nieuw Utrecht
3
Vitesse'22
1

Voor het 1e duel in de nacompetitie moest Vitesse het opnemen tegen Nieuw Utrecht. De Utrechtse club met (vrijwel) uitsluitend spelers van Turkse komaf kwam dit seizoen voor de eerste maal uit in de 2e klasse, en door de winst van de 3e periode werd zelfs deelname aan de nacompetitie afgedwongen. Door de club is flink geïnvesteerd om in één keer door te stomen naar de 1e klasse. Zo hebben diverse spelers gespeeld voor het voormalige Türkiyemspor en Chabab zodat Vitesse een fanatieke en vooral ook fysiek sterke tegenstander tegenover zich vond. De Vitesse-supporters leken tevreden toen Vitesse zo’n 10 minuten voor tijd de achterstand terugbracht tot 2-1, maar vlak voor tijd werd door de marge alsnog verhoogd toen een veel te zachte terugspeelbal op de keeper genadeloos werd afgestraft.

Vitesse begon goed, en met name Rik Beentjes kreeg 2 goede mogelijkheden de score te openen. Bij de laatste kwam hij net een teenlengte tekort waardoor de bal net voorlangs ging. Kort daarna was het aan de andere kant bijna raak, maar ook die bal ging rakelings naast. In de 35 minuut was het echter alsnog raak toen na een afgeslagen slecht uitverdedigd werd waardoor de bal panklaar voor de voeten kwam van een van de spitsenkwam te liggen: 1-0. Daarna zorgden de gevaarlijke aanval van de Utrechtse formatie nog voor het nodige gevaar maar verder dan een pegel buitenkant paal en een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel kwam het niet.

Direct na rust zette Nieuw Utrecht een groot offensief in om de marge alsnog te vergroten. Na al enkele hachelijke momenten te hebben meegemaakt was het in de 6e minuut na rust wel raak. Een hoge bal in het strafschopgebied stuiterde hoog op van de droge grasmat en een van de spitsen reageerde daar alerter op dan de verdedigers: 2-0. Vitesse wankelde en had grote problemen om de aanval van de tegenstander te ontregelen. De angst voor een grotere nederlaag was inmiddels bij velen aanwezig. Maar nadat de stoppen bij een van de aanvallers waren doorgeslagen nadat hij een gele kaart had gekregen luwde de storm een beetje. Daardoor kon Vitesse weer aanvallende acties gaan ondernemen. Met nog een minuut of 10 te spelen volgde zelfs de aansluitingstreffer. De van een enkeloperatie herstelde en pas ingevallen Robin Bakker legde de bal terug op Rutger Balm die met een hard schot de fanatiek meelevende keeper van de thuisploeg passeerde: 2-1. Dat leek een keerpunt in de wedstrijd te gaan worden, want Vitesse voelde plotsklaps dat er misschien nog wel meer in zat. Maar vlak voor tijd viel de beslissing toen een veel te zachte terugspeelbal vanaf de zijlijn een prooi werd van de snelle en behendige spits van de thuisploeg. Keeper Tom Laan, die daarvoor al enkele keren een derde tegentreffer wist te voorkomen, was dit keer kansloos: 3-1. Dit betekent dat Vitesse komende zondag alles op alles zal moeten zetten om die achterstand weg te werken. Dat betekent niet alleen zelf minimaal 2 keer scoren maar ook om de sterke aanval van Nieuw Utrecht van scoren af te houden. Maar in een nacompetitie is van alles mogelijk, zodat er spektakel te verwachten is op de Puikman.

Fotogalerij