Lot Vitesse aan zijden draad na kansloos verlies bij Kolping Boys: 4-0

07
Jun
Kolping Boys
4
Vitesse'22
0

Na het 1-2 verlies vorige week op de Puikman moest Vitesse in Oudorp met minimaal 2 doelpunten verschil winnen om het 2e klasserschap alsnog veilig te stellen. Dat was vooraf al een lastige opgave omdat Kolping een fysiek sterker elftal heeft met bovendien meer individuele klasse. Daarom was vooral strijdlust nodig voor de benodigde compensatie. Maar behoudens een goede beginfase werd Vitesse op alle fronten afgetroefd, zodat de promotie van Kolping naar de 2e klasse alleszins terecht is. 

Toch krijgt Vitesse nog een laatste escape, omdat er één extra plaats te vergeven is vanwege het feit dat volgend seizoen 2 verenigingen minder actief zijn in de 1e en 2e klasse. A.s. donderdag moet Vitesse het daarom opnemen tegen Zaanlandia. De winnaar van dat duel, dat op een neutraal terrein wordt gespeeld, moet het vervolgens op zondag 14 juni a.s. opnemen tegen de winnaar van het duel tussen AGB uit Amsterdam en Brederodes uit Vianen. Winst in beide duels is een must voor Vitesse om in de 2e klasse te blijven! Er is dus nog wel hoop, maar dan zal de ploeg heel wat beter voor de dag moeten komen dan wat zij in Oudorp hebben laten zien!

Zoals gezegd begon Vitesse weer aardig, echter na een minuut of 10 leek de spirit al uit het (te?) jeugdige team te verdwijnen. De eerste grote kans was voor Fouad Charik, die dankbaar profiteerde van geklungel van Vitesse op het middenveld, en met Jasper Rutgers in zijn rug voor keeper Hans Veldt verscheen. Zijn lob ging net over en zijn claim op een penalty werd niet gehonoreerd. Wellicht dat Vitesse daardoor al de draad kwijt raakte, want in het vervolg van de wedstrijd ging er heel veel mis. Na zo’n half uur spelen ging het mis toen een van de voorwaartsen op simpele wijze vanaf de linkervleugel door de verdediging kon lopen en vrij voor Hans Veldt. Die wist de eerste inzet nog wel te keren, maar in de rebound werd alsnog gescoord: 1-0. Vlak voor rust kreeg Vitesse nog een vrij trap net buiten het penaltygebied, maar de knal van Jasper Rutgers door de muur heen spatte uiteen op het lichaam van een van de verdedigers.

In de rust waren Mast Laan en Shabari Visser, die heel verrassend als spits had geopereerd, vervangen door Robin Bakker en Menno Peters. Toen binnen 10 minuten de 2-0 al op het scorebord was gekomen, werd de opgave voor Vitesse al nagenoeg onmogelijk. Toch waren het de beide invallers die tekende voor een aanval die bijna voor de aansluitingstreffer zorgde. Robin Bakker brak op rechts door en legde de bal panklaar neer voor Menno Peters. Zijn inzet ging echter net langs de verkeerde kant van de paal. Ook de laatste aanvallende wissel van trainer Patrick van der Fits met het inbrengen van Luuk ten Broek sorteerde weinig effect, zodat Kolping het duel volledig onder controle had. De partij was helemaal gespeeld toen in de 68e minuut de 3-0 werd gescoord. Door een goals in de slotseconden werd de eindstand op 4-0 gebracht. Kolping vierde feest en Vitesse ging gedesillusioneerd richting kleedkamer.

Update:

Komende donderdag staat de wedstrijd Zaanlandia 1 – Vitesse’22 1 op het programma. De wedstrijd zal uiteindelijk gespeeld gaan worden bij de Kennemers in Beverwijk. De winnaar van deze wedstrijd zal zich plaatsen voor de finale voor een extra plek in de 2e klasse, komende zondag 14 juni.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.