Meervogels ’31 F3 – Vitesse ’22 F3

07
Nov
Meervogels'31 F3
3
Vitesse'22 F3
6

IMG_6037

De kalender zegt Zaterdag 7 november 2015. In alle vroegte verzamelen op de Brink in Castricum, 08.15u om precies te zijn. Voor ons ligt een uitwedstrijd in Akersloot. Het voetbalterrein van Meervogels doet dienst als coulisse. De statistieken geven ons moed, Meervogels F3 staat één positie lager maar gezegd moet worden is dat ze ook één wedstrijd minder hebben gespeeld. Het zal in ieder geval een wedstrijd worden waarin gewerkt moet worden. Hier kunnen de toppers zich onderscheiden van de niet-toppers.

Aangekomen in Akersloot is het omkleden geblazen, gezelligheid en Sintmaartengezang is wat de kleedkamer vult. Zo, de jongens zitten klaar, in vol Vitesse-ornaat allen op een rij aan één kant van de kleedkamer.

21092babdbe9a2361258824e68396d19

 

De leiders steken hun verhaal af en aandachtig wordt er geluisterd. Blijde gezichten, grote ogen, hier en daar een open mond. Het is een verrukkelijk schouwspel.

“Jongens, zorg er voor dat je áltijd iets doet. Zorg dat je iets doet voor het team, pak de bal af, ga vrij staan enzovoorts.”

Cas werd aangewezen als aanvoerder, een belangrijke taak rustte daarmee op zijn tengere schouders. Opbouwend coachen, teamspirit behouden, de tos, een ieder in het gareel houden, de kleedkamer aantrekken na de wedstrijd en de wastas mee naar huis nemen. Jaja, denk hier niet te licht over.

Enzo was onze keeper voor de eerste helft. Dit was overbodig om te zeggen want het vel-gele shirt sierde reeds zijn lijf.

De achterhoede werd bemand door Bram, Tjalling en Koen.

De voorhoede daarentegen was het speelterrein voor Cas, Jens en Stijn.

“Stijn, jij hebt een opdracht”, is wat de leiders spraken. “Scoren! Zet hem op!” Duidelijke taal.

De eerste wissels waren Flip, Mees en Kimon.

Mees staat op, “waarom sta ik altijd als eerste wissel?”

Martin: Kijkend in zijn boekje, hét boekje. “Nou Mees, vorige week stond jij geen wissel.”

Mees: “Oh…”

Na het warm lopen en inschieten staat de F3 van Vitesse ondertussen klaar op het veld. De wedstrijd begint en Vitesse laat meteen duidelijk blijken wie er de baas is. Rustig aanvallend spel is wat de toeschouwers te zien krijgen. De eerste serieuze aanval is van Cas maar hij schiet helaas rechts naast het doel.

Ondanks dat Vitesse F3 synoniem stond voor balbezit bleef Meervogels zijn best doen de bal te bemachtigen om vervolgens aan te vallen. In één van die acties kreeg Cas de bal niet goed weg waarop de jonge Meervogels-boys in de 10de minuut 1-0 scoorde.

Het nog steeds overwegend aanvallende Vitesse F3 gezelschap kwam er maar niet toe te scoren. In de 13de minuut vond dan ook de wissel plaats. Stijn, Jens, Cas er uit en Flip, Mees, Kimon er in. Nieuwe energie, verse vechtlust en een aanhoudende drang tot scoren stormde het veld in.

En ja hoor, hard werken zorgde voor aanhoudende druk. Dan moet de verdedigingslinie van Meervogels het een keer begeven. In de 15de minuut een mooie actie van Flip en Kimon bezorgde de bal voor de schoen van Mees die de bal zonder twijfel het doel in schoot. Yes, yes, yes, de gelijkmaker hing al in de lucht maar is nu een onoverkomelijk feit. 1-1 !

Meervogels probeert met counters ons doel te vinden maar de verdediging is als vanouds onbreekbaar. Wat een kanjers, die verdedigers van ons.

In de 19de minuut is het Bram, die goed op komt vanuit de achterhoede, die een voorzet geeft waardoor Flip zijn kans grijpt en 1-2 scoort. Vlak voor rust is het gelijkspel omgetoverd in een voorsprong. Helemaal geweldig, limonade smaakt tenslotte beter met een voorsprong op het bord.

Rust, vreugdevol op naar de kleedkamer. Lekker bijkomen van hard werken en een verdiende 1-2.

In de kleedkamer, zoals jullie van mij gewend zijn, verschans ik mij ook nu weer in een hoekje. Het voelt anders, het verstoppen in een hoekje, kameleon-achtige taferelen, het lijkt niet meer te hoeven. Volledig gewend aan mij aanwezigheid laten de jonge binken zich niet door mij afleiden. Ik geniet dus ook nu weer van het afspelende schouwspel en schrijf mijn bevindingen in mijn mobiel.

De rollen zijn goed verdeeld. Alle jongens gaan automatisch al op een rij zitten. Flip deelt de bekers uit, Ivo schenkt de limonade in en de rest, die drinkt het op 😉

Enzo verruild het keepersshirt voor een spelerstenue, Stijn mag het doel verdedigen en Cas en Jens blijven, aangevuld met Enzo, nog even wissel staan.

Afgesproken wordt dat na de volgende wissel Kimon, Flip en Mees een verdedigende functie aannemen.

Tot die tijd nemen Bram en Tjalling de verdediging op zich terwijl Koen uit de defensie mag kruipen richting voorhoede.

Met deze veranderingen en afspraken vangen onze boys de 2de helft aan.

Al vrij snel is er een práchtige aanval van Vitesse waarop Kimon op doel kan schieten meer helaas. Nét geen goal. Dit had meer verdient.

De volgende aanval volgt snel, weer Vitesse. Heerlijk om te zien. Maar ook nu helaas, Mees schiet over deze keer.

Het lijkt er op dat we vanuit de eerste helft vergeten zijn hoe goed Meervogels kan counteren. En die vergeetachtigheid komt ons duur te staan, 2-2.

Vitesse antwoord daarentegen ge-na-de-loos! Met een afstandsschot over iedereen heen, ook over de keeper, scoort onze F3 2-3. BAM, back in business!

Ondanks mijn gedetailleerde notities moet ik jullie verschuldigd blijven wie nou die mooie goal maakte… Blijkbaar was ik zodanig overdonderd en vervolgens druk met juichen dat ik vergeten ben op te schrijven wie die pracht-goal maakte. Ik heb echter het donkerbruine vermoeden dat dit, na het openbaar brengen van dit verslag, snel recht getrokken gaat worden. In ieder geval mijn oprechte excuses, ik zal voortaan beter mijn best doen. (Editor update …. het was Flip :-))

Na 26 minuten en 40 seconden was daar de eerder omschreven wissel. Bram, Koen en Tjalling maakte ruim baan voor Cas, Jens en Enzo.

Vitesse F3 wijkt niet van hun strijdlustige plan af. Dit zorgt er voor dat nu Kimon mooi opkomt en vanaf linksvoor richting 16 meter-gebied dribbelt. De jongens staan elkaar, als door een magneet tot de bal aangetrokken, een beetje in de weg. Ook nu. Kimon komt dribbelend aan, Flip staat daar ook en rost zijn voet tegen de bal. De 2-4 knalt tegen de touwen.

Meervogels valt ondanks de achterstand nog eens aan, ze geven niet op. Wij hadden gelukkig Stijn op doel die als een ware Stanley Menzo, wie kent hem nog, de bal tegenhield.

De Castricumse Vitesse-tijgers zijn echter nog niet klaar met dit team, ze vallen weer aan. Ditmaal opkomend vanuit de linkerflank een voorzet in het drukbezette strafschopgebied. Enzo, die zich zéér kranig verweerde en liet zien waarom hij zijn plek waard is, ontving de bal en scoorde zo het 5de doelpunt. Een veilig gestelde winst sierde middels een geturfde 2-5 op het bord.

Leuk of niet maar Akerslootse Meervogels F3 countert weer eens. Opgejaagd door onze verdedigers beland de bal uiteindelijk in handen van Stijn. Fieuw, goed hersteld.

De bal wordt uitgeschoten, beland in het veld waar iedereen zich om de bal verschanst. Het wordt een rommeltje, Vitesse krijgt de bal niet weg. Orde blijft uit, een goede taakuitvoer is ver te zoeken en Meervogels creëert een venijnig rollertje richting ons doel. Stijn is verrast en de bal glip over de lijn het doel in. 3-5

Tot slot, als hekkensluiter valt Vitesse nog eens aan. Ook dit gaat er rommelig aan toe, er wordt veel gedribbeld, niet op tijd gespeeld en iedereen wil de bal. Uiteindelijk is daar Cas die de bal schiet en een onfortuinlijke verdediger van Meervogels die de bal tracht weg te werken. Een eigen doelpunt is het gevolg wat de eindstand op 3-6 brengt.

Dan nu de penalty’s, na de wedstrijd het tweede hoogtepunt van de zaterdagochtend.

 • Cas bijt de spits af en rost de bal met rechts hoog op de linker paal, 0-0
 • Meervogels passeert onze keeper aan de linkerzijde, 1-0
 • Bram neemt een lange aanloop. Ditmaal geen pegel maar een beheerst schot uiterst links in de hoek, 1-1
 • Meervogels schiet door het midden hoog over, Stijn had hem anders makkelijk gehouden, 1-1
 • Koen schiet met het linker voetje de bal links in het achternet, 1-2
 • Meervogels zet onze keeper op het verkeerde been en scoort, 2-2
 • Tjalling aan de beurt, gewaagd door het midden in de hoop dat de keeper zou duiken. Helaas kerel, volgende keer beter, 2-2
 • Meervogels schiet in de uiterst rechter onderhoek, onhoudbaar, 3-2
 • Enzo knalt de bal via de handen van de keeper in het doel. Hahaha, we zijn nog in de race, 3-3
 • Meervogels bezwijkt en schiet ver links naast het doel, 3-3
 • Flip loopt relaxed op de bal af en schiet uitermate beheerst links in het doel, zeer zelfverzekerd, 3-4
 • Meervogels schiet vervolgens de 4-4
 • Jens aan de beurt, mooi hoog had deze bal over de keeper moeten gaan. Helaas hield hij hem, 4-4
 • De keeper van Meervogels legde de bal rechts in ons doel, 4-5
 • Mees raakte de bal met zekerheid en schoot hoog rechts van het midden tussen de palen, 4-5
 • Kimon aan de beurt, we kwamen nu op het punt dat wij meer spelers hadden dan de Akersloters. Kimon schoot helaas nét rechts naast het doel. Jammer, volgende keer beter. 4-5
 • Stijn rondde de penalty-reeks af met een beheerst schot richting links maar de Meervogelse-keeper wist de bal te houden, 4-5

Vitesse F3, jullie hebben verdient gewonnen. Chapeau, grote klasse en bedankt. Het was weer heerlijk om naar te kijken. Wat zijn jullie een stelletje enthousiaste, doelgerichte toppers in de dop. Een topteam met grote potentie, een team waar Vitesse ’22 trots op kan zijn!

Fotogalerij