Meervogels en Vitesse delen punten in teleurstellende derby: 1-1

20
Maa
Vitesse'22
1
Meervogels'31
1

Door het weer was het al erg koud op de Puikman. Maar ook de 2e derby tussen Vitesse en Meervogels bracht helaas allesbehalve hartverwarmend spel. Dus gingen de meeste toeschouwers verkleumd huiswaarts. Met de puntendeling was nog wel te leven want geen van beide ploegen kon gezien het vertoonde spel aanspraak maken op de 3 punten.

Net als vorige week tegen Wijk aan Zee was het spel van Vitesse van een bedenkelijk niveau. Vrijwel geen speler wist zich aan de malaise te onttrekken, en dus was het ook niet zo verwonderlijk dat Meervogels de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij was. Geheel verdiend namen de Akersloters in de 35e minuut de leiding. Vlak voor rust werd het nog bijna gelijk toen een Tanno van de Berghe goed doorging op links en zijn voorzet voorbij de 2e paal door Rik Beentjes prima werd teruggelegd op Luuk ten Broek. Zijn volley ging echter rakelings over.

Maar direct na rust sloeg Vitesse toe. Na een goede aanval waarbij het vlagsignaal van de grensrechter werd genegeerd, wist Robin Bakker de gelijkmaker achter keeper Rinus Kok te schieten. Dat bleek ook het begin van een betere fase van de thuisploeg waarin Meervogels weinig had in te brengen. Tom Spil verzuimde Vitesse op voorsprong te brengen toen hij een prima voorzet van rechts van dichtbij toch over wist te schieten. Daarna wist Rinus Kok zijn ploeg voor een achterstand te behoeden bij ondermeer een mooie kans voor Luuk ten Broek. Ook toen Robin Bakker in de diepte werd aangespeeld en alleen voor hem verscheen voorkwam hij met de teen van zijn schoen een zeker lijkend doelpunt. Maar in het laatste deel van het duel zakte het spelpeil van Vitesse meer en meer en toen Menno Peters 10 minuten voor tijd na een 2e gele kaart moest vertrekken, nam Meervogels het initiatief weer een beetje over. Gescoord werd er echter niet meer, zodat de overigens sportieve derby eindigde in een 1-1 gelijkspel. Desondanks was er een overvloed aan kaarten, maar dat kwam omdat scheidsrechter Sanou ook in de malaise deelde en daardoor bij vrijwel niemand respect wist af te dwingen.

Fotogalerij