Meervogels ook in Akersloot te sterk voor: 2-0

08
Apr
Meervogels'31
2
Vitesse'22
0

Voor Vitesse was het eigenlijk erop of eronder. Om mee te kunnen blijven doen voor de prijzen moest in Akersloot gewonnen worden. Maar net als op de Puikman was het Meervogels dat in een teleurstellende derby aan het langste eind trok. En alles overziende was er op die zege ook niet veel aan te merken. Want verdedigend stond het als een huis en ondanks die verdedigende instelling wisten ze na rust aanvallend meer te brengen dan het in de 2ehelft machteloze Vitesse. De nederlaag betekende en passant ook het eind aan de ongeslagen reeks van 12 duels op rij!

Vitesse startte in een te veel te laag tempo. Het fysiek veel sterkere Meervogels leunde rustig achterover met soms wel 5 of 6 man in de achterste linie en liet Vitesse het spel maken. Na balverlies of na winst van persoonlijke duels probeerde Meervogels direct gevaarlijk te worden in de omschakeling. Maar ook de thuisploeg slaagde er voor rust niet of nauwelijks in gevaarlijk te worden. De eerste kans viel na 11 minuten te noteren toen Jort Kaandorp na een aanval over links de bal plotseling voor zijn voeten kreeg maar hij schoot net over. Pas in de slotfase van de 1ehelft kwam Meervogels tot twee mogelijkheden maar verreweg de grootste kans viel in de 43eminuut te noteren voor Vitesse. Na een lage maar scherpe voorzet vanaf links dook de keeper naar de bal maar kreeg de bal niet onder controle. Die kwam vervolgens voor de voeten van Mats Laan die Vitesse vanaf een meter of 7 midden voor doel op voorsprong had kunnen en moeten schieten maar zijn schot ging net over in plaats van onder de lat.

Na rust begon Meervogels wat energieker dan voor rust maar al gauw viel het duel terug naar hetzelfde gezapige niveau als voor rust. Tot halverwege de 2ehelft gebeurde er dan ook weinig spectaculairs. Maar in de 70eminuut was het wel raak. Vitesse leed onnodig balverlies op het middenveld waarna Tom Adrichem op links in de diepte werd aangespeeld. Vlakbij de achterlijn en nog buiten het strafschopgebied wist hij uit die welhaast onmogelijke hoek de bal bij de 1epaal binnen te knallen en daarmee de iets te ver voor zijn doel staande Tom Laan volledig te verrassen: 1-0. Een paar minuten later ging het opnieuw mis na balverlies op het middenveld. Menno Frankfort probeerde de fout nog wel te corrigeren door de doorgebroken speler te achterhalen maar die kwam door die actie net buiten het strafschopgebied ten val. Dat betekende een rode kaart, dus moest Vitesse verder met 10 man. En de vrije trap werd over geschoten. Toen Meervogels in de 78eminuut 2-0 maakte was het duel beslist. Vitesse probeerde het nog wel, maar miste deze middag de snelheid en creativiteit om het Meervogels moeilijk te maken. Het laatste wapenfeit was nog een vrije trap van Jasper Rutgers die rakelings naast ging. Door deze nederlaag is Vitesse de aansluiting met de kopgroep kwijtgeraakt en is de kans op de nacompetitie zo goed als verkeken.

Fotogalerij