Meervogels: wij het voetbal, zij de punten 3-1

Meervogels JO15-2

Zaterdag speelden we onder geweldige voetbalomstandigheden in Akersloot tegen de plaatselijke vv Meervogels. Na wat organisatorische schermutselingen vanwege afwezigen die moeite hebben met hun mail en de website van Viteese’22 nog niet weten te vinden, begonnen we aan de late kant aan onze warming-up. De normale uitgebreide doorloop werd daardoor vervangen door een korte kaats/diepte pass oefening met afronden op de goal, normaliter onze achilleshiel.

De wedstrijd zelf was wederom goed van onze kant en krachtig van de kant van Meervogels. Het wordt een beetje een saai verhaal, want opnieuw lieten jullie zien dat er goed gevoetbald kan worden en dat we onder de druk van elke tegenstander in deze klasse kunnen uitvoetballen. Daan wordt rustiger en rustiger als 1e schakel in de opbouw en het is geweldig om te zien dat een bal van links door hem wordt opgevangen en direct op rechts weer wordt meegegeven voor een nieuwe aanval. Joep en Ties komen meer en meer in hun rol van opbouwende centrale verdediger en de communicatie tussen hun verloopt steeds vloeiender. Het middenveld met Jort en Stijn maken ruimte en schakelen zichzelf goed in bij de opbouw naar de spitsen Ronnie en Dion die op de achterlijn af en toe een vuurpijl van een voorzet afleveren. Mike voor het terugleggen en Oliver om voorin oorlog te voeren, maken ons een lastig te bespelen tegenstander.

Ook verdedigend staat het beter en beter, Joep organiseert de as en dirigeert het kantelen naar de kant van de bal. Ties onderschept de cross pass en mocht de bal over de hele gaan, dan staan de backs goed opgesteld. Hulde!

Maar ……….., dan even een kritische noot. Waarom schieten jullie de zelf gecreëerde kansen er niet gewoon in???? Dan zag het leven er toch wat vrolijker uit…..!!!! Nu liepen we weer tegen een paar doorbraken van zo’n lange snelle Meervogel aan die zijn werk goed deed en Daan verschalkte. Wij konden daar slechts de directe vrije trap van Joep tegen overstellen en, eerlijk is eerlijk,  hun 3e was prachtig, maar eigenlijk een mislukte voorzet.

Terugkijkend hebben jullie weer een leuke wedstrijd op de mat gelegd en heeft het publiek weer genoten van jullie inzet en voetballende vermogen. We blijven in de komende trainingen de nadruk leggen op het afronden en het aanbieden in de ruimte die we zelf gaan creëren. Eens zullen de doelpunten gaan vallen. Dat beloof ik. Dank aan de ouders voor het rijden en het arbitrale trio voor fluiten en vlaggen.

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.