Meiden C Vitesse ’22 na wedstrijd Berdos winterkampioen!

14
Dec
Vitesse'22 MC1
-2
Berdos MC2
-2

Afgelopen zaterdag speelden de meiden C van Vitesse ’22 tegen Berdos MC2. We hadden deze competitie nog niet tegen hen gespeeld, maar omdat Berdos tot tweemaal toe van Limmen heeft gewonnen, die tot vorige week bovenaan stond, waren we gewaarschuwd. We mochten op het A-veld spelen en het weer zat ook al mee. We moesten het doen zonder Laura en Anouk maar gelukkig wilde Demi uit de MD1 bijspringen. Het bleek inderdaad een sterke tegenstander. Door het storen van Berdos kwamen we maar moeilijk in ons spel. Toch speelden we vooral op de helft van de tegenstander. Helaas lukte het Berdos via een counter om op voorsprong te komen. Onze meiden gaven zich niet gewonnen en Ines, Lisa, Demi en Romy in de voorhoede gingen op voorzetten van Shanti, Pascalle en Giada, die op het middenveld speelden, opzoek naar de gelijkmaker. Dit wilde maar niet lukken, maar vlak voor rust lukte het Demi om er 1-1 van te maken.

 Na de rust begonnen we met nieuwe energie aan de tweede helft. Het bleef moeilijk spelen tegen het sterk verdedigende Berdos. Toch lukte het ons om op 2-1 voorsprong te komen door Pascalle die een gaatje in de verdediging vond. Ook nu speelden we vooral op de helft van de tegenstander. Noa die door een paar aanpassingen in de opstelling in de spits kwam te staan, wist een aantal malen door goed spel door te breken, maar werd steeds door (te) stevig ingrijpen gestopt. Andermaal lukte het Berdos om met een counter uit te breken en werd het 2-2. In de slotfase voerde Berdos de druk verder op. Even leek het dat we vlak voor het einde nog op achterstand zouden komen, maar door goed ingrijpen van de verdediging die bestond uit Febe, Charlie, Patrice en Nienke werd dat voorkomen. Vooral dankzij de mooie redding in de laatste minuut door keeper Seyma, waarbij zij kansloos leek, bleef het 2-2 wat gezien het spelbeeld de terechte eindstand was.

 Na het nipt verliezen van de eerste competitiewedstrijd ging Vitesse ’22 MC1 steeds beter spelen. Elke wedstrijd werd vervolgens gewonnen en soms met grote cijfers. Vorige week bleek na het weekend dat we opgeklommen waren naar de nummer 1 positie. Een plek die we zelfs bij verlies tegen Berdos niet meer uit handen zouden geven: Vitesse MC1 Winterkampioen!

 Dit hebben we dan ook groots gevierd. Eerst met taart, bloemen en limonade en daarna met een rondrit op een aanhangwagen getrokken door een tractor, waarbij we door heel veel dorpsgenoten zijn toegejucht. Het was een leuke dag die we niet snel zullen vergeten!

 Meiden we zijn trots op jullie! Hierna volgen wat foto’s (met dank aan diverse ouders, kijk ook even naar het fotoboek) en via deze link (met dank aan Sacha) is een video te zien van onze rondrit door Castricum: http://youtu.be/rwPgXM1cYcU

 Jan en Pim.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.