Met een uitgedunde selectie en een nieuwe formatie pakten we Jong Holland in: 5 – 2

Jong Holland JO19-1 (hoofdklasse)

Met een flink geïmproviseerde formatie hebben we zaterdag Jong Holland bestreden. Door blessures en vakanties was de selectie sterk uitgedund tot 10 spelers waardoor we graag gebruik maakten van de krachten van Milan. Van achter uit opbouwen met onze gelegenheidskeeper Thijs was het motto bij de voor ons nieuwe 1 – 5 – 3 – 2 formatie. Via de zijkanten de hoge backs bereiken bleek door deze opstelling een goede manier om Jong Holland te bestrijden. Ze wisten zich geen raad met de combinaties van achteruit die in de eindfase veelal door opkomende middenvelders, dan wel hangende spitsen werden opgepakt. Twee kleine schoonheidsfoutjes bij het begin van de wedstrijd en bij een verdedigende actie maakte dat we 2 doelpunten tegen krijgen maar voor de rest was het onze wedstrijd.

Een prachtige aanval over veel schijven aan de rechterkant belande op onze opgestoomde links half Tjesse die koelbloedig afrondde. De gelijkmakende 2 – 2 was van uitzonderlijke schoonheid. Een korte steekbal uit een vrije trap van Mees stelde Ties in de gelegenheid uit te halen van ca 30 meter en in te slaan in de kruising waarbij paal EN lat werden getoucheerd. Gelijk stoppen op je hoogtepunt Ties! De 3 -2 onberispelijk uit een penalty van Mees leidde de 4 – 2 in van een mooie combinatie over rechts met als eindstation Lars. De afrondende 5 – 2 van Justin was ook een hele mooie, zichzelf voor de keeper zetten en vervolgens met een halve lob in de verste hoek.

Kortom een mooie win van een team dat de beker in de hoofdklasse heeft gespeeld. Een eerste krachtmeting met dat niveau is ons goed bevallen, maar we mogen er niet te veel waarde aan hechten. Wij hadden een mooi potje en het publiek was weer onder de indruk! 🙂