Met verzorgd voetbal onderuit tegen Limmen JO15-2

10
Feb
Vitesse'22 JO15-2
0
Limmen JO15-2
4

Tijdens het radioprogramma van Ties waar ik als ‘side-kick zonder tekst’ aanwezig ben, kan ik mooi even een verslagje maken voor The Nine o’clock update van zondagavond die natuurlijk gaat over de wedstrijd tegen Limmen JO15-2

We speelden tegen het belofteteam van Limmen waar we in de beker een paar maanden geleden nog dik klop hadden gekregen. Uit de verhalen na de 0-15 maakte ik op dat Limmen erg graag wilde winnen en daarvoor een beroep hadden gedaan op wat 15-1 spelers. Deze keer zouden we ze eens laten zien wat wij in ons mars hadden en de verwachting was dat de uitslag zwaar geflatteerd was.

Dat kwam vandaag inderdaad uit, want de teams waren gelijkwaardig. En dat niet alleen, Vitesse’22 speelde het voetbal beter, maakte het veld groot in de aanval en compact bij de omschakeling. Prachtig om te zien. Ook voetballend waren wij de partij die het meest verzorgd speelden. Maar….. een oude voetbalwet kennende…dan valt de goal dus aan de andere kant…… En dat gebeurde. Een ongelukkige clutch lanceerde hun spits die allen op Daan afkwam en hem verschalkte. Daarna nog een kopbal waar mijn dwergen helaas niet bijkonden en zo stond het 0-2 bij rust.

In de rust meegegeven dat met een iets agressievere aanpak wij meer resultaat zouden krijgen en zo gezegd de wei weer in. En dat pakte goed uit. 80% balbezit en een 4-tal goede kansen waarvan 2 100%-tjes. Helaas net niet kunnen verzilveren en wederom 2 ongelukkige momentjes die de 3 en 4-0 betekenden. Desondanks konden we terugkijken op een goede wedstrijd. Met een goede sluitpost Daan die op zijn beurt weer goed gecoacht werd door Ties en Joep. Deze centrale verdedigers komen meer en meer in hun rol van opbouwende spelverdelers. Daardoor komen de middenvelders meer en meer in hun rol waarin ze de ruimte zoeken en benutten om de aanvallers in stelling te brengen.

Verdedigend zet Joep de as goed neer en het kantelen naar de kant van de bal maakt het elke tegenstander lastig, ze komen er met moeite door heen.

Deze week weer verder met de verbetering van het afronden. De kansen komen goed, alleen het effectueren is nog een probleem. De verdediging over de as zit goed dicht, de opbouw van achteruit is gevarieerd en snel hoogte zoekend. Zaterdag was het in elk geval weer leuk om te zien en met zulke weersomstandigheden is het gewoon leuk langs de lijn!

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.