Missie 1 volbracht: 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden. DSOV met 1- 0 naar huis.

25
Maa
Vitesse'22 JO19-1
1
DSOV JO19-1
0

‘Als je wat wil voorstellen in de 1e klasse, dan moet je je potjes winnen’. Dat was de conclusie na de eerste break in de voorjaarsfase van de competitie. Met de wedstrijd tegen Haarlem en DSOV zouden we een goede opmaat kunnen neerzetten naar een positie in de hoogste regionen van onze poule. Met de nare nederlaag tegen Onze Gezellen en het verdienstelijke gelijkspel tegen Enkhuizen hadden we een aantal punten gemorst en konden we ons geen verder puntverlies permitteren. Zeker niet als we alles nog in eigen hand wilde houden.

Vandaar dat na de 4-5 winst in Haarlem de boodschap voor zaterdag duidelijk was: winnen tegen het hooggenoteerde DSOV. Een niet weg te cijferen tegenstander die net als wij grotendeels uit eerste jaars JO19 bestond. Het duel ging dan ook lang gelijk op. Wij hadden onze verdediging goed dichtgetimmerd en dat gold ook voor onze opponent. Weinig kansen over en weer in de eerste helft derhalve of het moest de wegens buitenspel afgekeurde score van Lars zijn. De scheidsrechter herzag zijn gegeven doelpunt en honoreerde de buitenspel-call van de vlagger (terecht!). 0 – bij rust en geen paniek in de tent.

De tweede helft waren wij licht de bovenliggende partij. Niet zozeer omdat we oogstrelend voetbal speelden, maar wel omdat we de tegenstander dicht op de huid zaten waardoor de bal telkenmale snel kon worden terugveroverd. Het voetbal kwam meer en meer op gang en menige combinatie door het midden strandde op de goede centrale verdedigers. Totdat als gevolg van goed jagen, Lars de punt van zijn schoen tegen de te zachte terugspeelbal op de keeper kon zetten en daarmee in een beweging de keeper passeerde. Het eenvoudige afronden leidde tot een oorverdovend gejuich en een opluchting aan de kant. Lekker 1 – 0 voor en het was al gezegd: wies scoort die wint. DSOV deed nog verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren, maar onze laatste lijn bleef kalm en gedisciplineerd verdedigen. Floris Jan hield de nul en wij de 3 punten. Goed gedaan!

Komend weekend wordt een spannende, de top 4 speelt tegen elkaar en kan wel eens bepalend worden in het verdere verloop. VV Enkhuizen moet nog een keer onderuitgaan en wij moeten alles winnen. Dan gloort een mooi eindresultaat. De boodschap is duidelijk, van wedstrijd tot wedstrijd bekijken we onze mogelijkheden.

Fotogalerij