Na twee keer uitstel speelden we nu tegen Enkhuizen: 1 – 1

11
Feb
Vitesse'22 JO19-1
1
VV Enkhuizen JO19-1
1

Enkhuizen was aan het begin van de 2e seizoenshelft opgeklommen tot de tweede plaats en daarmee een van de koplopers geworden. Voor ons dus een extra uitdaging om de wedstrijd tegen ze te spelen. Werd de eerste confrontatie uitgesteld en de tweede zelfs afgesteld, nu stond er niets meer in de weg om de strijd te strijden. Enkhuizen had de eerste 2 wedstrijden gewonnen en wij hadden na een mooie win op DEM een verliespartij toegevoegd aan ons saldo. Een reden te meer om dat recht te zetten en tevens Enkhuizen te achterhalen.

De voorbereiding was goed. Zo scherp als een mes kwamen we uit de startblokken en de wervelende beginfase resulteerde na enkele minuten in de 1 – 0 door Lars. Een goed begin en Enkhuizen wist even niet waar ze het moesten zoeken. Langzaam maar zeker vonden zij hun ritme terug en konden wij het tempo en de druk niet meer opbrengen. De eerste helft had nog kansen over en weer maar met 1 – 0 was het goed rusten.

De tweede helft ging geheel gelijk op met (grote) kansen over en weer. Lars werd vrij voor de keeper gezet maar miste de scherpte om af te ronden en Ties schrok van een on verwachte terugspeelbal en verslikte zich in een man op de doellijn. Na wat verwarrende communicatiemisverstanden tussen scheidsrechter en grensrechter liepen we tegen een vrije trap aan die door een nare stuiter in het doel verdween en zo de 1 – 1 liet aantekenen. Vervolgens kabbelde de wedstrijd naar het einde met wat nare overtredingen die niet nodig waren maar de wedstrijd wel een grimmig karakter gaven.

Volgende week nieuwe kansen tegen FcCastricum die we ook al weer voor de derde keer dit seizoen zullen treffen.

Fotogalerij