Nog niet eerder zo’n grote overwinning gehad…..

27
Okt
Hillegom JO16-2
3
Vitesse'22 JO16-1
15

Op deze zaterdagmorgen keek iedereen naar buiten met de gedachte ‘waar is dat lekkere weer gebleven?’ De regenbuien volgenden elkaar in hoog tempo op afgewisseld met wat hagel en wind: rijp voor een afgelasting….. Maar nee, geen bericht op de site of vanuit de app dus gewoon om 10 uur op de Brink. En met een selectie van 15 man/vrouw zou het goed moeten komen vandaag. Het vergeefse wachten op Pieter werd goed gemaakt door de guitige kop van Rhys die direct van Schiphol doorgereden was en zich meldde na een nachtje doorhalen in een 737.

Hillegom was de nummer laatst in onze competitie en met een negatief doelsaldo van 50 niet echt een tegenstander waar we van onder de indruk zouden zijn. De afwezigheid van Pieter was wel even puzzelen, maar LIn gaf direct aan de uitdaging als ‘vliegende keep’ te willen aangaan. Zo geschiedde! Door deze buiten zijn box spelende keep werd de druk die wij normaal al zetten nog groter en dat resulteerde in een ongekend groot aantal doelpunten. Dat we er 3 tegen kregen was de verdienste van Hillegom en hadden we ingecalculeerd. Een slippertje van Lin (keepen is toch lastiger dan gedacht) en 2 nette lobjes over Ilias lardeerden onze productie die door Rhys, Tom, Ilias, Ties, Joep, Scott, Lin, Jort verder werden opgevoerd.

De uitslag kan natuurlijk alleen maar tot tevredenheid leiden, maar toch een kritische noot: als we zoveel sterker zijn moeten we het gewoon slimmer gaan spelen. Niet alles dichtlopen om voor eigen gewin gaan, maar juist ruim houden en de ruimte op het juiste moment benutten. Daarnaast kan je in zo’n wedstrijd juist de lastige dingen een keer in wedstrijd verband trainen. Denk daarbij aan ‘netjes in spelen op de juiste voet en de boodschap voor de ontvanger meegeven (open, kaats, in je rug enz). Dat wordt de finetuning voor de volgende keren.

 

 

 

Fotogalerij