Odin 59 JO9-6 – Vitesse’22 JO9-4

Maa
ODIN JO9-6

Beste Vitesse-vrienden,

Vanochtend…. Heel vroeg. Bij het krieken van de dag stonden 7 (ja! Eindelijk weer compleet) mannetjes op de Brink. Slaap nog in de oogjes van de korte nacht, maar het enthousiasme was er niet minder om. Vandaag was de dag om de zeperd van vorige week voorgoed in de vergetelheid te doen verdwijnen. ODIN uit Heemskerk was onze tegenstander. Voor de vierde maal in anderhalf jaar mochten wij met deze club de degens kruisen. Nimmer verloren dus met goede moed gingen we dan maar op weg.

<<hier zou een wellicht negatief opgevat verhaaltje kunnen komen over de organisatiekunde van de uit-club en leiderscapaciteiten van de tegenstander, maar we houden het dit weekend lekker positief, dus het staat er niet 😎>>

Goed. We hebben in de kleedkamer één keer verwezen naar vorige week. Dat was genoeg. Alle neusjes stonden weer dezelfde kant op en afspraken waren gemaakt. De zin was daar, het geloof ook.

De wedstrijd bleek -zoals vaker tegen ODIN- een leuke pot. Vriendelijke tegenstandertjes die redelijk gelijkwaardig waren aan de onze. Na veertig minuten bleek één doelpunt het verschil tussen de Blauw-Zwarten en de Geel-Blauwen. In ons voordeel dan. Dat dan weer wel. 1-0, 2-2, 5-6 [met een onvervalste hattrick van Ivan] en 7-8 [met heerlijk beslissende goal van Pelle in de laatst minuut].

In opdracht van mijn zoontje houden we dit jaar ook de assists bij. Heerlijk die statistieken. Mooi dus ook te constateren dat maar liefst vier van de acht goals via een assist gemaakt werden. Een heus record. En dat zegt dus ook wat over hoe ze spelen. Ze weten elkaar langzaamaan voor het doel te vinden. kiezen bewust voor de pass in plaats van het schot.

Verdedigend is hier en daar nog wat winst te halen, maar dat is ook goed. Genoeg aanknopingspunten voor komende week dus.

Compliment aan onze toppers. Een zeperd rechtzetten met een heerlijk 7-8 overwinning maakt een weekend goed. Zeker een weekend dat zo belachelijk vroeg begonnen is vandaag.

Een heerlijk weekend toegewenst! 👍🏻

Groet,

André en Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.