Oefenen tegen eerste klasser DSS pakte goed uit: 3-2 met prachtig voetbal

17
Nov
Vitesse'22 jO16-1
3
DSS JO16-1
2

De eerste 30 minuten van de wedstrijd tegen de eerste klasse DSS uit Haarlem waren de beste speelminuten die ik van jullie gezien heb! In een formatie die we niet eerder gespeeld hebben, maar wel interessant is om een keer uit te proberen: 1-4-4-2. En dat pakte fantastische uit! Goed geconcentreerd, veel beweging na de pass, goed boodschappen en 1 keer raken voetbal. Dat kenmerkte de eerste fase van deze wedstrijd waarin we DSS vast zetten en ze lieten twijfelen of ze wel met een 2e klasser te maken hadden. Het was de ultieme vorm van klantenbinding en de supporters waren zonder uitzondering in bewondering. 

Daarna bleek dat DSS toch wel een eerste klasser is met voetbalcapaciteiten en konden ze wat meer onder de druk uitvoetballen. Ook al omdat wij wat concentratie verloren en wat meer oog kregen voor onze eigen acties. Daardoor vergaten we te combineren en werd het weer wat meer werken. Dat was jammer,  maar niet zorgelijk. DSS probeerde wel, maar wij bleven de beste kansen behouden. Na een ruststand van 2-1 eindigden we de wedstrijd in 3-2. Een prima uitslag en goed bevochten overwinning. 

Speciale dank voor de snelle organisatorische acties van Nick voor het regelen van veld en accommodatie bij het late verzoek om een oefenwedstrijd en good-old Bert van Wijk voor het willen fluiten van deze wedstrijd. Dank, dank, dank. 

Volgende week de cruciale wedstrijd tegen DSK waardoor we weer wat kunnen stijgen in de competitiestand. Deze week kijken we of we wellicht weer de 1-4-4-2 formatie kunnen hanteren. 

Fotogalerij