OFC maatje te groot voor Vitesse: 0-4

05
Mei
Vitesse'22
0
OFC
4

In theorie kon Vitesse nog meedoen in de strijd om de 3e periode. Maar dan had de ploeg van trainer Patrick van der Fits moeten winnen van dé kampioenskandidaat OFC. De Zaanse club heeft echter dankzij financiële sponsors aanzienlijk meer mogelijkheden in vergelijking met héél veel andere verenigingen in Noord-Holland.

Hoewel Oostzaan slechts 9.000 inwoners telt, beschikt OFC over een geweldige accommodatie met maar liefst 3 kunstgrasvelden, een pannaveldtje, een speeltuin en een kantine annex sporthal om jaloers op te worden! En als een trainer dan ook nog voldoende capaciteiten heeft om van bij elkaar geronselde spelers een prima team te maken, dan lijkt succes op korte termijn verzekerd.

Maar de vraag blijft of de club op lange termijn zijn voordeel hiermee kan doen. Want er zijn al diverse voorbeelden van verenigingen die na een snelle opkomst een even snelle ondergang gekend hebben als de suikerooms(s) om wat voor reden dan ook wegvallen. Feit is dat OFC nu een ijzersterk team heeft. Vanaf het begin van het duel op de Puikman was duidelijk dat Vitesse weinig kon inbrengen tegen de fysieke en technische overmacht van de tegenstander. Een uiterst gemotiveerd OFC was niet alleen bij balbezit superieur aan Vitesse, ook de afvallende ballen waren vrijwel ook altijd de prooi van de professioneel spelende kampioens kandidaat.

Vitesse leek dus danig geïmponeerd door de klasse van de tegenpartij dat de ploeg zich geen moment in de wedstrijd wist te spelen. Het eerste halfuur wist Vitesse de schade met kunst en vliegwerk te beperken, maar na ruim een half uur naam OFC dan toch eindelijk afstand toen een verwoestende uithaal via de handen van keeper Tom Laan in de kruising verdween: 0-1. Tegenover diverse grote kansen van OFC wist Vitesse slechts enkele mogelijkheden te creëren, maar een gelukkige tegentreffer bleef uit. Vlak voor rust volgde na een afgeslagen aanval van Vitesse na een snelle counter over links, waarna uit een voorzet de bal eerst nog op de lat werd gekopt, maar in de rebound was een van de spitsen alerter van de verdediging van Vitesse: 0-2.

Ook na rust bleef OFC het spel dicteren en het wachten was op het opvoeren van de score. Nadat eerst nog een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd, was het zo’n kwartier voor tijd alsnog raak. Na een snelle combinatie over rechts werd de spits van OFC vrij voor het doel gespeeld zodat die de bal simpel kon binnentikken. Vlak voor tijd verscheen Luuk ten Broek nog vrij voor de keeper maar die wist zijn inzet te keren. Uit de daaropvolgende tegenaanval volgde de 4e tegentreffer toen een voorzet van rechts door een ven de verdedigers van Vitesse in eigen doel werd geschoten: 0-4. Dat werd ook de eindstand.

Fotogalerij