OFC paar maatjes te groot voor Vitesse

02
Dec
OFC
7
Vitesse'22
3

Op de ranglijst van de 2e periode stonden Vitesse en OFC op de gedeelde eerste plaats. De winnaar van het duel in Oostzaan zou dus alleen aan kop komen. Vitesse startte overrompelend door al in de 2e minuut de score te openen. Maar daarna werd al snel duidelijk dat het “importteam” van OFC in alle opzichten superieur was aan Vitesse. Hoewel Vitesse nog lange tijd mocht hopen op een puntje werd het krachtsverschil uiteindelijk duidelijk weergegeven met de eindstand op het scorebord: 7-3 voor de thuisploeg.

Zoals gezegd was de eerste slag voor Vitesse. Jort Kaandorp werd op links aangespeeld, controleerde de bal en volleerde de bal met een prachtige boog over de iets voor zijn doel staande keeper: 0-1. Maar OFC was daardoor allesbehalve van slag. Er volgde een ware belegering van het doel van Vitesse, en een tegendoelpunt kon gewoon niet uitblijven. Na al enkele keren door het oog van de naald te zijn gegaan werd het in de 9e minuut al gelijk. OFC, dat een groot aantal snelle en technisch balvaardige spelers van buitenaf heeft weten binnen te halen, bleef onverminderd aanvallen en de verdediging van Vitesse kreeg niet of nauwelijks grip op de snelle aanvallers van OFC.

Na ruim een kwartier werd de 2-1 al achter keeper Hans Veldt geschoten, en een afstraffing dreigde. Toch kwam Vitesse na een half uur spelen op gelijke hoogte. Robin Bakker passeerde met een versnelling de linkervleugelverdediger en gaf een harde lage voorzet, die door Sabari Visser werd binnengeschoten: 2-2.  Zo’n 5 minuten voor rust ontweek de spits van OFC de buitenspelval en scoorde net als Jort Kaandorp met een fraaie boogbal de 3-2.

Ook na rust bleef OFC de veel betere ploeg. Vitesse moest alle zeilen bijzetten maar desondanks kreeg OFC al snel enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Na ruim 10 minuten was het alsnog raak: 4-2. Toch leek Vitesse nog weer terug te komen toen Robin Bakker bij een uitval alleen voor de keeper verscheen en beheerst scoorde: 4-3. Het vooruitzicht om toch nog een punt mee te nemen uit Oostzaan bleek al snel een illusie, want de voetbalshow van OFC leverde daarna nog 3 doelpunten op wat de eindstand op 7-3 bracht.

Fotogalerij