Onderstormachtige omstandigheden naar 5-0!

RK Velsen JO16-1

Afgelopen zaterdag speelden we onder een stormachtige wind tegen RKvv Velsen JO16-1. Naar de ranglijst kijkend dan zou dit geen probleem moeten zijn maar met windkracht 6 dwars op het C-veld weet je het nooit.

Aangezien onze keeper Pieter bij JO17-1 op het doel stond hadden wij Lin weer bereid gevonden om het doel te gaan verdedigen.We begonnen aan de wedstrijd in het vertrouwde 4-3-3 wat al snel resulteerde in 2 kansen voor Vitesse die eigenlijk tot een doelpunt had moet leiden.Hierna kreeg zowaar Velsen ook nog een kans om de score te openen maar dit lukte gelukkig voor ons niet.

We zijn vervolgens met ons spel verder gegaan waarna in de 11de minuut dan toch de1-0 door Ilias op het scorebord kwam te staan.

Dan maar op zoek naar de 2-0, dit gebeurde in 18de minuut en nu weet ik niet of Ties deze maakte of dat toch Rhys het laatste tikje moest geven.In ieder geval de 2-0 was een feit.

Deze eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander wat in de 30e minuut resulteerde in de 3-0 door Ilias.Dit was ook meteen het moment om de wisselspelers in te brengen, Auke, Stijn en Roy voor Rhys, Daphne en Tom.Lin mocht tijdens de eerste helft als keeper een paar keer in actie komen wat hij prima heeft gedaan.

In de 2de helft ging Rhys het doel bemannen.We lieten ons aan het begin van de 2de helft terugdringen op eigen helft en door slecht opbouwen en uitverdedigen van achter uit begonnen de bezoekers kansen te ruiken.Dit resulteerde uiteindelijk niet tot een doelpoging.

Het is voor ons wel belangrijk in zo’n fase van de wedstrijd ons eigen spel te blijven spelen en niet de bal tot een aantal keren zomaar aan de tegenstander te geven.Bij sterkere tegenstanders leidt dit waarschijnlijk tot tegendoelpunten, zover kwam het niet.

Weer 3 wissels erin, Ilias, Daphne en Tom voor Ties, Hidde en Scott.Dan toch maar op zoek naar de 4-0, Auke had deze in de 62e minuut op de schoen.Nu konden we deze toch wel rommelige wedstrijd als gewonnen beschouwen. De 65e minuut, nu moest dan toch een groot deel van de achterhoede gewisseld worden dus was het de beurt aan Jort, Joep en Joris om te wisselen.Hierdoor gingen Hidde, Ilias, Tom en Daphne achterin spelen om zo toch voldoende snelheid achterin te houden en op de andere plekken stond het overigens prima.Toch weer eens wat anders om 2 aanvallers in de achterhoede te hebben.

Vitesse hield het veldoverwicht waardoor in de 77e minuut Auke voor de 2de maal zijn doelpunt mocht maken. Al met al een verdiende overwinning van deze laatste competitiewedstrijd in 2018.

Volgende week nog een oefenwedstrijd tegen Bergen JO17-2

Sportgroetjes Pieter