Onmachtig Vitesse verliest met 2-1 en degradeert naar 3e klasse

11
Jun
Zaanlandia
2
Vitesse'22
1

Na de kansloze nederlaag tegen Kolping Boys was er voor Vitsse nog een reddingsboei in de vorm van één extra plaats in de 2e klasse voor de 4 verliezers van de 2e ronde van de nacompetitie. Op het terrein van Kennemers in Beverwijk moest dan allereerst afgerekend worden met Zaanlandia uit Zaandam. Net als in de 2 duels tegen Kolping Boys begon Vitesse weer goed om daarna het heft uit handen te geven. Vitesse kwam nog wel op een voorsprong maar uiteindelijk ging Zaanlandia er met de winst vandoor, en mag dus verder strijden voor promotie.

Zoals gezegd begon Vitesse weer goed en creëerde al snel 2 goede mogelijkheden. Maar afmaken is een al hele tijd een van de zwakke punten van het team. Dat had tot gevolg dat de Zaankanters in de gaten kregen dat er wel wat mogelijk was deze avond. En omdat de verdediging van Vitesse dit keer een nogal onzekere indruk maakte, ontstonden er al wat hachelijke momenten voor het doel van Hans Veldt. Toch was het Vitesse dat in de 37e minuut op voorsprong kwam. Een mooie rush van Robin Bakker langs de rand van het strafschopgebied eindigde met een perfecte crosspass op Menno Peters, die de bal hard en onhoudbaar in de touwen knalde. Maar nog geen 5 minuten later was het alweer gelijk. Opnieuw werd er zwak ingegrepen in de centrum van de verdediging, waarna een van de voorwaartsen alsnog een vrije kans kreeg om uit te halen en die profiteerde dan ook dankbaar: 1-1. Dat werd ook de ruststand.

Het begin van de 2e helft was duidelijk voor Zaanlandia. Al in de 6e minuut kroop Vitesse door het oog van de naald, toen de linkerspits vrij kon opstomen naar het doel. Zijn inzet kon uiteindelijk na een scrimmage nog net geblokt worden. Maar een minuut later was het alsnog raak, ook weer via de linkerkant. De vrij gelaten linkerspits was eerder bij de bal dan de uitgelopen Hans Veldt en scoorde met een lepe boogbal: 2-1. Ook ditmaal was Vitesse nauwelijks bij machte om zich terug te knokken in de wedstrijd. Robin Bakker zorgde nog voor een van de weinige opwindende momenten voor het doel van Zaanlandia, toen hij doorbraak en de keeper omspeelde. Maar zijn inzet vanuit een moeilijke hoek kon nog net door een van de verdedigers van de lijn worden gehaald. Daarna kwam Zaanlandia nauwelijks meer in de problemen, omdat het spel van Vitesse veel te steriel bleef, en machteloosheid zich weer eens van de ploeg meester maakte. Voor Vitesse rest er niet anders dan uithuilen en volgend seizoen revanche te nemen op zichzelf.

Fotogalerij