Onverdiend verlies Vitesse bij Hercules Z: 2-1

23
Sep
Hercules Zaandam
2
Vitesse'22
1

Voor het 1e duel van het nieuwe seizoen moest Vitesse op bezoek bij Hercules Zaandam. Twee jaar geleden ging Vitesse daar met 5-2 kansloos onderuit tegen een prima spelende thuisploeg. Maar Hercules was ditmaal geen schim van de ploeg van 2 jaar terug! Vitesse verzuimde in de 1ehelft een grote(re) voorsprong te nemen en liep uiteindelijk in de blessuretijd mede daardoor zelfs nog tegen een onterechte nederlaag aan.

De start van Vitesse was veelbelovend. Ondanks de afwezigheid van Jasper Rutgers (geschorst) en aanvoerder Jort Kaandorp nam het vanaf de aftrap het initiatief in handen. Al na 5 minuten kreeg Mats Laan een 100% kans toen hij vrij bij de 2epaal kon aanleggen maar zijn inzet ging net naast. Ook daarna was het wachten op het openingsdoelpunt maar ondanksmeerdere royale kansen viel die vooralsnog niet. Halverwege de 1ehelft was het eindelijk raak. Wegens een duw in de rug door een van de verdedigers na een voorzet van rechts ging de bal op de stip. Dit keer stuurde Mats Laan de keeper de verkeerde hoek in en scoorde beheerst: 0-1. De thuisploeg kon daar weinig tegenoverstellen en het wachten was eigenlijk op een 2etreffer. Die bleef echter uit, zodat rust inging met die 0-1 stand.

Meteen na rust was Robin Bakker dichtbij die 2etreffer. Hij speelde zich vrij net buiten het strafschopgebied maar zijn harde schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Of het aan de zéér irritant aanwezige en met kaarten strooiende scheidsrechter lag of niet, de suprematie van de 1ehelft werd daarna minder en minder. Dat bood de thuisploeg de gelegenheid zich terug in de wedstrijd te knokken. Dat leverde halverwege de 2ehelft de gelijkmaker op door knullig balverlies na een uitworp door het midden. Daardoor kwam een van de aanvallers meteen vrij voor de nog ver voor zijn doel staande keeper Michel van Kampen. Die probeerde met een snoekduik het dreigende onheil nog wel af te wenden maar kon net niet voldoende bij de bal. De ver naar de linkerkant uitgeweken aanvaller wist vervolgens met een geplaatste bal zijn vrijstaande collega op rechts te bereiken die de bal hard in het lege doel kon schieten. Daarna ging het spel meer op en neer en moesten de keepers aan beide kanten nog wel een paar keer hun klasse tonen om een achterstand te voorkomen. Waar menigeen al min of meer vrede leek te hebben met een puntendeling sloeg het noodlot in de blessuretijd alsnog toe voor Vitesse. Een harde inzet in de benedenhoek na een onnodig weggegeven vrije trap leek een prooi te worden van Michel van Kampen maar mede door het natte kunstgras stuiterde de bal van zijn lichaam voor de voeten van de rechterspits. Die twijfelde geen moment en joeg de bal voor de 2ekeer hoog in de touwen. En bezorgde zijn ploeg daarmee tegen de verhouding in de eerste 3 punten.

Fotogalerij