Onwennig

FC Castricum JO17-3

We schrijven 7 oktober. Een druilerige dag. Pas de eerste competitie wedstrijd voor de mannen van JO17-4. Na weken van trainen dan eindelijk een wedstrijd. Niet zomaar een wedstrijd. Direct een derby tegen onze plaatsgenoten van FC Castricum. Bekende gezichten. Handen worden geschud. Keeper Floris geleend. Luuk nog in de lappenmand. Opstelling is nog een puzzel. Nieuwe aanwinst Roy wordt gelegenheids spits. Dan na amper 30 seconden, een eerste voorzet van FCC, kopbal direct raak. Meestal is het Vitesse dat de tegenstander gelijk overrompelt en op achterstand zet. FCC was gewaarschuwd en heeft van ons geleerd. Vitesse begint te voetballen. Richard schiet met buitenkant voet net naast. FCC heeft rappe aanvallers. De verdediging oogt niet solide. De bal blijft hangen in de 16 en FCC scoort opnieuw. Tegen de verhouding in, want Vitesse is de betere ploeg en FCC wordt teruggedrongen. Kansen van Job en Richard gaan rakelings naast of keeper red knap. Dan, na ongeveer een kwartier een snelle uitbraak over rechts. Roy zet de turbo aan en scoort een fraaie goal in de verre hoek (1-2)!  Nog geen 5 minuten later, een zelfde beeld: Roy scoort zijn tweede goal en solliciteert naar de rechterspits positie. Vitesse blijft aandringen, FCC maakt hands. Penalty killer Kai schiet hoog over. Speler FCC liep echter te snel uit en Kai mag penalty overnemen. Ditmaal strak in de hoek, maar keeper zit er goed op. Vitesse krijgt nog een paar opgelegde kansen, maar de 2-2 ruststand komt niet in gevaar.

De tweede helft een totaal ander wedstrijdbeeld. FCC wordt sterker, geholpen door de wind. Leon schiet een volley net over. Dan na een uur, in 5 minuten weet FCC middels de rappe spitsen de score op te voeren naar 2-4. De spanning keert terug als Rick na goed doorzetten 3-4 binnentikt. Onze achterhoede heeft echter geen antwoord op de snelle FCC spitsen en oogt onzeker en incasseert nog twee doelpunten: 3-6. Wedstrijd is gespeeld. Vitesse blijft echter aandringen en aanvoerder Zakrya scoort onze vierde treffer. Eindstand 4-6. Wonden worden gelikt. Het seizoen is nog lang. Het spel was nog onwennig. Wedstrijd ritme en vorm krijg je alleen door te voetballen. Verdediging oogte onzeker, middenveld was te licht en in de tweede helft kwamen onze spitsen er niet meer aan te pas. Jammer. Klus hadden we voor rust kunnen en moeten klaren. Goed, op naar de volgende wedstrijd. Limmen uit, altijd lastig.

Meer verslagen van Vitesse'22 JO17-4