Onze Gezellen JO9-3 – Vitesse’ 22 JO9-4

Onze Gezellen JO9-3

Beste Vitesse vrienden,

Vanochtend, zo vlak voor het middaguur mocht Vitesse JO9-4 eindelijk het voorjaarsseizoen openen. Na een ietwat ongelukkig verlopen oefenpot tegen onze vrienden van het 2e was dit dus het moment om het geleerde in de praktijk te brengen. Alle ingrediënten waren aanwezig. Veel zin, enthousiasme, mooi zonnetje, (iets te veel) wind en een prachtige groene grasmat. (dat laatste bleek toen we dichterbij kwamen toch gewoon kunst te zijn, maar goed). Dan zijn na het voetballen de kicksen ook weer mooi schoon.

Uit bij de Gezellen. Eerlijk is eerlijk. Het vinden van a) het complex en b) de kleedkamer was de grootste uitdaging vandaag. Mijn hemel, alle activiteiten worden daar ontplooid. Honkbal, Rugby, uit de kluiten gegroeid Jeu-de-Boule.. En oja, dus na een kilometer van de parkeerplek ook voetbal. Eenmaal gevonden bleek het wel een leuke club, prima kindjes in het team, aardige ouders langs de lijn. Helemaal goed.

Dan de wedstrijd. Een hele leuke spannende pot. De openingstreffer kwam op naam van Ivan, maar het bleek met alle pech die we hadden in de wedstrijd ook de laatste van de dag. De paal, nog een keer de paal, een keeper, een verdediger, een windvlaag, de lat en nog eens een teennagel. Alles bleek vandaag tussen de schoten van onze jongens en het doel van de Gezellen te zitten. Zelden zo vaak een oooooooh-gevoel langs de lijn gehoord. Na 40 minuten bleken de in Heracles tenue spelende Gezellenspelertjes er drie in geprikt te hebben en was het 3-1.

Maar goed, verliezen op zo’n manier is geen schande. Ook de tegenstander was het met ons eens dat een 2-2 mooier had geweest, maar ach. Het is zoals het leven. Je kunt niet alles hebben.

Tevreden en gelukkig, na eindelijk weer een leuke pot voetbal, reden de 7 toppers op weg naar Castricum. Ze leefde nog lang en gelukkig.

Groet en tot volgende week!

André en Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.