Onze Gezellen op herhaling. Met een andere formatie toch naar de winst: 6 – 3.

19
Nov
Vitesse'22 JO19-1
6
Onze Gezellen JO19-2
3

Onze Gezellen had vanwege een groot aantal blessures (en 1 arrestatie) gevraagd of de wedstrijd een half uur later gespeeld zou kunnen worden. Wij hadden ook zo onze fysieke problemen, maar dat half uurtje was voor ons geen probleem. We waren goed voorbereid en hadden de trainingen benut om overtal met restverdediging te oefenen. Vol goede moed dus.

Het begin van deze wedstrijd verliep ondanks alle goede bedoelingen nogal stroef. Verdedigend zat het wel goed in elkaar, maar de onderlinge afstemming en met name de rust in het spel waren de eerste fase nog ver te zoeken. De 0 – 1 was een combinatie van te laat ingrijpen en miscommunicatie waarna met een schot uit de Golden Zone kon worden gescoord. Niet kang daarna trok Justin de stand evenwel weer gelijk met een mooie doorloopbal en dito afronding. Aanvallend zat het wel goed. Verdedigend was het nog wat lastig door de grote ruimtes die we lieten liggen op het middenveld waardoor we 2 keer door een dieptebal werden verschalkt. Wederom een schot en een vrije kopbal brachten de 1 – 3. Aan onze kant hadden we 2 levensgrootte 100% kansen voordat Teunling de trekker naar de 2 – 3 overhaalde.

In de rust werd geconcludeerd dat er voetballend veel te halen zou zijn en dat bleek in de tweede helft. De rustige opbouw van de verdediging was de basis voor het middenveld om kwistig met passies te strooien waar uit weer de meest mooie aanvallen op de mat werden gelegd. De mooiste was de 3 – 3 waarbij een vloeiende combinatie van achteruit, via een fraaie cross pass van Justin op rechtsbuiten Lars, de voorgetrokken bal door Luc kiezelhard in het dak werd gerost. Schitterende goal.

Daarna was het voetballend gedaan met Onze Gezellen en werden ze gezellig op een 6 – 3 nederlaag getrakteerd. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, maar de duisternis en de kou maakte dat de scheidsrechter het wel gezien had en vroegtijdig affloot. Iedereen had er vrede mee.

Fotogalerij