Ook bij koploper LSVV 4-1 verlies voor Vitesse

05
Okt
LSVV
4
Vitesse'22
1

Vitesse lijkt zo langzamerhand een abonnement te hebben op verliespartijen met een 4-1 eindstand! Ongelooflijk, maar waar! Want uit bij koploper LSVV zorgde een eigen goal vlak voor tijd alweer voor de 4e keer voor die eindstand, en opnieuw was die nogal geflatteerd! Vooral voor rust was Vitesse zelfs de ietwat betere partij, maar het grote verschil in effectiviteit liet de balans wederom in het nadeel van Vitesse doorslaan.

De 1e helft zat Vitesse er vanaf het begin bovenop en bood mede daardoor prima partij tegen het thuis meestal sterk spelende LSVV. Weliswaar was LSVV het eerst dichtbij een goal toen de lat redding bracht, maar de meeste en grootste kansen waren voor Vitesse. Nadat ook Vitesse eerst nog de lat had geraakt, was de grootste kans nog voor invaller Rick Beentjes. Maar uit de afgemeten voorzet van Robin Bakker belandde zijn harde inzet op de paal. Klungelig balverlies in het linker verdedigingsvak leidde de 1e goal in. Daar profiteerde de snelle vleugelspeler van en zijn voorzet werd feilloos binnengeschoten door zijn spits: 1-0. Maar lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Uit een vrije trap van Robert Poel torende Joris van het Wout hoog boven iedereen uit en kopte de bal over de uitgelopen keeper: 1-1. Dat werd ook de ruststand.

De eerste 20 minuten na rust was LSVV  de bovenliggende partij, mede omdat Vitesse de greep op het middenveld kwijt raakte. Opnieuw wist LSVV te profiteren van zwak verdedigen van Vitesse. Dit keer liet de van een blessure teruggekomen Shabari Visser zich aftroeven door zijn snelle tegenspeler. In een uiterste poging om met een sliding het gevaar nog af te wenden tikte hij zijn tegenstander tegen de hiel en die ging gewillig naar de grond. De prima fluitende scheidsrechter wees onverbiddelijk naar  de stip. Tom Laan wist de penalty in eerste instantie nog te stoppen, maar in de rebound werd alsnog gescoord: 2-1. Niet veel later had Robin Bakker de stand weer gelijk kunnen trekken toen hij vrij voor doel kwam maar zijn schot belandde recht in de handen van de keeper. LSVV liet aan de andere kant zien hoe het wel moet en scoorde halverwege de 2e helft de 3-1. Daarna wist Vitesse zich enigzins te herpakken. Nadat de scheidsrechter eerst nog een appel voor een penalty wegwuifde na een duw in de rug van Robin Bakker ging de bal niet veel later alsnog op de stip toen Jort Kaandorp werd neergehaald. Bovendien betekende dat de 2e gele kaart, dus rood voor de LSVV-speler. Maar ook deze kans werd niet gepakt, want de penalty werd door de keeper met een katachtige reactie tot corner verwerkt. Ook daarna onderscheidde die keeper zich nog enkele malen en werd dan ook terecht tot “man of the match” uitgeroepen. Het laatste wapenfeit was zoals gezegd een eigen doelpunt toen een van de centrumverdedigers de bal zo ongelukkig raakte dat die over zijn eigen keeper in doel belandde.

Fotogalerij