Ook een suikerbietenveld houdt ons niet tegen om te winnen van Reigerboys 0 – 4

Reigerboys JO17-2

Na de ervaring van de veldomstandigheden van afgelopen zaterdag kan je bijna spreken van ‘het heilige gras van Kolping’ en wie het verslag van vorige week leest weet wat dat betekent….. Dit was een voetbalwedstrijd onwaardig! Reigerboys’ ontvangstouder was hogelijk verbaasd dat we daar moesten spelen en dat bleek niet onterecht. Het trainingsveld van Vitesse’22 heeft meer gras en is vlak. Dit veld kon de vergelijking met de Afrikaanse Savanne doorstaan. Erbarmelijk!

De oplossing voor deze zanderij was ‘ simpel voetballen en 2 keer raken’ Een actie of een dribbel naar voren zou zonder twijfel smoren in het hobbelige veld en waar gras zat was het te hoog. In combinatie met de harde wind maakte het geen lolletje.

De tegenstander was daarnaast ook niet van eerste klasse niveau bleek gaandeweg en we hoefden niet echt diep te gaan om hier de punten te kunnen pakken. Toch duurde het nog tot diep in de eerste helft voordat we ons overwicht konden omzetten in klinkende doelpunten. Het was Lars die uit de vele mogelijkheden de doorloopbal oppikte en goed afrondde. Ruststand 0-1 en de opdracht was om met een  ‘double digit’ uitslag te eindigen.

Dat werden er uiteindelijk 4. Lars 2 keer en Teunling van afstand waren succesvol, maar ik telde kansen van Taeke, Luc, Thom om er maar een paar te noemen. De hobbels en bobbels stonden steeds een treffer in de weg.

Om kort te gaan, zo wordt voetballen niet wat je er van verwacht en kijken we terug op een  suffe wedstrijd.