Ook VVC kan ons niet stoppen: 2 – 4 met goed georganiseerd voetbal!

VVC JO17-1

De wedstrijd tegen VVC zou toch een soort van ‘meetpunt’ worden hoever wij zijn in de ontwikkeling en onze kracht in de eerste klasse. Tot op heden konden we de tegenstander steeds van ons af schudden, maar dat was afgezien van GeelWit tegen de lager geplaatste teams. VVC stond samen met ons boven met evenveel punten maar 1 wedstrijd meer gespeeld. GeelWit had zich door een midweekse wedstrijd ook daarbij gevoegd dus was het echt een ‘6-punten’ wedstrijd. Best belangrijk dus en daarom was een scherpe voorbereiding nodig. Naast het herhalen van alle functies en afspraken namen we ook de scenario’s door met What-If: 1-0, 0-1 enz enz. Goed om even bij stil te staan maar daarna snel het kunstgras op.

Deze keer hadden we voldoende spelers waarbij de kleine pijntjes nog altijd niet helemaal zijn verdwenen. Maar dat weerhield ons er niet van om VVC, dat ook goed georganiseerde ploeg bleek, met verrassende aanvallen en wisselingen onder druk te zetten. Na 10 minuten bezweken ze op het goede doorzetten van Lars die de bal als het ware het doel in liep met een speler en de keeper op zijn nek: 0 – 1 en Taeke voelde een gevalletje ’temporiseren’ aan komen. Het spel hobbelde een beetje heen en weer totdat Thijs er genoeg van kreeg en aan een uitzonderlijke ‘rush’ naar voren begon. Toen hij toch onderweg was besloot hij door te gaan om na een sublieme 1-2 met Justin de bal doeltreffend tegen de touwen te rammen…..  0 – 2. Dat was een scenario dat we niet hadden doorgenomen net zo min als de door blessures uitvallende Teun en Mees, die dermate geheven waren door het vallen op kunstgras dat ze niet verder konden. Toch werden hun posities door een paar omzettingen naadloos overgenomen en na een grove charge op Justin ging de bal op de stip en onberispelijk in geschoten door T***.

De tweede helft golfde het spel op en neer en na een snelle 1-3 uit een penalty werd het nog een spannend half uurtje. Zonder verdere wisselspelers moesten de overige spelers hard werken en hun taken blijven uitvoeren. Wij beperkten ons tot uitverdedigen en de snelle Lars, Luc en Justin opzoeken. Dat leidde regelmatig tot gevaarlijke situaties bij het doel van VVC maar zonder resultaat. Tot dat Justin de bal op weergaloze wijze onder controle kreeg in het doelgebied en met een halve omhaal de keeper kon laten vissen 1 – 4 en de wedstrijd gespeeld. Dat zij nog 2 – 4 maakten mocht onze pret niet drukken. Wederom de punten mee naar Vitesse’22 en onze koppositie nog wat steviger neergezet.

Bij terugkeer in Castricum genoten we van de taarten vanwege ons 100-jarig bestaan. Lekker en dank je wel. Verder nog dank aan de rijders en supporters die mee waren naar Nieuw Vennep en John voor het vlaggen.