Op papier

11
Maa
KSVJO15-3
4
Vitesse'22 JO15-4
2

Uit bij KSV. Koploper in de competitie. Op papier de sterkste tegenstander.

Op papier. Want de eerste 10 minuten op het veld waren voor Vitesse. Dat er strak op zat, en zich niet liet imponeren door de Heerhugowaardse koplopers. Deze branie betaalde zich na 9 minuten uit. Een ingooi van Leon op Richard, die hem strak voorlegde aan Job, die koel afmaakte: 1-0.

Even leek KSV de kop te verliezen, maar al snel keerde het spel. Vitesse zakte weg. En KSV zat er steeds directer op. Vitesse zocht naar een antwoord. Maar voordat het dat goed en wel kon geven was het al 1-1, in de 16e minuut. KSV drong verder aan, was sneller, feller en preciezer. Vitesse speelde tegen zichzelf – en dat win je nooit. KSV, dat gewoon tegen ons voetbalde, profiteerde in de 22e minuut: 2-1

Een aantal minuten later was er weer dreiging. Overtreding Vitesse in de 16. Penalty. Waren wij het daarmee eens? Nee. Maar de scheids heeft altijd gelijk. Gelukkig hadden wij Sahal tussen de palen staan. En als een ware Tim Krul gaf de penaltykiller het enige juiste antwoord. Die bal komt en niet in! Niet in mijn doel!

Rust.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. KSV was sterker. Niet alleen op papier, ook op het veld.

Er sloop wat frustratie in – van beide kanten gek genoeg. Wat kleine opstootjes volgden, 1 ervan leidde er toe dat Richard samen met een KSV-er het spel voor 10 minuten vanaf de zijlijn mocht becommentariëren. Later in de 2e helft meende ook Job – stevig onderuit geschoffeld door een verdediger – even de spelregels met de scheids te moeten doornemen. Maar de scheids kende de regels al en verwees ook Job voor 10 minuten naar het rijtje beste stuurlui langs de lijn. KSV liep verder uit door te scoren in de 47e en 48e minuut. 4-1.

En dan, ineens, begon Vitesse weer te voetballen.

Het was 10 minuten voor tijd. De coach van KSV – die de winst wel op zak dacht te hebben – begon net wat ontspannen te socializen met ondergetekende, toen Zakrya het zat was. Met bal en een heel peloton KSV-ers achter zich aan doorkruiste hij het hele veld en maakte keihard af: 4-2. De KSV coach stopte abrupt zijn babbeltje en begon weer driftig te coachen, het zal je gebeuren…

Maar onze opleving kwam te laat. Helaas. Volgende week staat we tegenover de andere nr 1. Laten we dan beginnen waar we de laatste 10 minuten eindigden! En volhouden.

Fotogalerij