Opnieuw 4-1 voor Vitesse

21
Sep
Spirit'30
4
Vitesse'22
1

Zowel Spirit’30 als Vitesse stonden nog droog na 2 duels, en omdat beide ploegen elkaar voor het eerst in de historie tegenover elkaar stonden, moest tenminste 1 van de 2 ploegen in Hoogkarspel van die hatelijke “0” afkomen. Na een matig duel toonde Spirit’30 zich niet alleen fysiek sterker, maar ook meer doeltreffend. Op de 4-1 eindzege viel dus ook niet veel af te dingen.

Het scoreverloop was in diverse opzichten vergelijkbaar met dat van vorige week. Opnieuw was het Tom Spil die uit een snelle counter de 0-1 scoorde, al gebeurde dit wel eerder in de wedstrijd. Maar ondanks deze vroege voorsprong én het windvoordeel kon Vitesse daarna niet echt grip op het duel krijgen. Vooral in aanvallend opzicht was het povertjes, en dat bood de thuisploeg gelegenheid zich onder leiding van Cees Duijn (ex-Holandia) beter in de wedstrijd te knokken. En dat bracht vervolgens weer diverse keren de kwetsbaarheid van de defensie van Vitesse aan het licht. Na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker na een combinatie over rechts. En vlak voor rust kwam Spirit zelfs op een 2-1 voorsprong, toen een uittrap van Vitesse voor de voeten kwam van Cees Duijn. Die speelde in één keer zijn spits Patrick Oud aan in de diepte in en die stond meteen oog in oog met keeper Tom Laan. En faalde dus niet.

Ook het eerste kwartier na rust was duidelijk voor Spirit. Dat leidde na ruim 10 minuten tot een 3e treffer toen Patrick Oud opnieuw de verdediging te snel af was, en Tom Deen een niet te missen kans bood. Maar daarna veerde Vitesse weer wat op nadat eerst nog een harde inzet van Robin Bakker met de nodige moeite tot corner werd verwerkt. Trainer Patrick van der Fits had inmiddels ook van de A-junioren overgekomen Michel Poel en Job Res ingebracht, en vooral de laatste bleek een versterking op het middenveld. Welgeteld kreeg Vitesse nog één grote kans op een aansluitingstreffer toen Rick Beentjes op links vrijgespeeld werd. Maar hij treuzelde iets te lang waardoor zijn inzet nog geblokt kon worden. Zo’n 10 minuten voor tijd viel de beslissing. Uit een corner van rechts kon invaller Lennart Bakker de bal vrij inkoppen. En die goal zorgde dus voor de 3e achtereenvolgende 4-1 nederlaag voor Vitesse!

Fotogalerij