Opnieuw die laatste minuten…

06
Maa
Vitesse'22
1
SVIJ
2

Na vorige week de halve finale van de beker te hebben bereikt, staat deze week de nummer 9 van de competitie op het programma. Een thuis wedstrijd. Dat betekent dat de dames van Vitesse weer worden versterkt met de pupil van de week. Julia Jongbloed van 9 jaar had deze keer de zware taak om heel SVIJ voorbij te spelen en de bal in de goal te schieten. Zal dit haar gelukt zijn? Normaal speelt zij namelijk rechts achter dus houdt ze de bal uit het doel in plaats van dat ze hem erin schiet. Ze zit wel al 1,5 jaar op voetbal en ze kan vast net zo goed scoren als haar favoriete voetbalclub Ajax. Samen met de spits nam zij de aftrap. Julia passeerde alle spelers van SVIJ, niemand kon haar stoppen. Ook de keeper kon de bal van Julia, die zij keurig links onderin de hoek schoot, niet houden. Hiermee raakte zij bij de tegenstander een gevoelige snaar. Dit is echter niet nieuw voor Julia, zij speelt namelijk naast voetbal ook heel graag gitaar.

Na twee verloren competitiewedstrijden wilde de dames van Vitesse nu weer eens winnen. Met mooi weer, 15 vrouwsterk en coaches Hendri Rouw en Eric Kool hadden de dames de eer om af te trappen.
Vitesse begon sterk aan de wedstijd en de openingstreffer viel al snel. Nina Merkx, die normaal de spitspositie inneemt maar nu op rechtsbuiten opereerde, was de verdediging van SVIJ te slim af. Met een kapbeweging naar links die vervolgd werd door een strak schot werd de bal rechts van de keeper in het doel geschoten.
Het verdere verloop van de eerste helft had nog een aantal spannende momenten. Zo belandde de bal een keer op de lat en meerdere malen net naast het doel. De coaches waren in de rust niet erg te spreken. De bal moet in het doel die tweede helft.
Maar ook de tweede helft wisten de dames de bal niet in het doel te krijgen. Vele kansen werden gecreëerd, maar er werd niks afgemaakt. Voor SVIJ was dit anders. Een sterk meekomende middenvelder wist als eerst de bal in het doel van Vitesse te krijgen (1-1). De laatste vijf minuten waren ook voor SVIJ. Dit keer wisten zij vanaf de linker kant open te breken en met een onervaren keeper, was Vitesse kansloos. 2-1 als einduitslag met Julia als lichtpuntje.

Dames 1 met Pupil van de Week, Julia.

Dames 1 met Pupil van de Week, Julia.

Fotogalerij