Opnieuw kater Vitesse: schlemielig 3-2 verlies bij koploper HSV

19
Feb
HSV
3
Vitesse'22
2

Met slecht één punt uit de laatste 3 duels moest Vitesse op bezoek bij de gedoodverfde kampioenskandidaat HSV dat deze competitie ook nog eens ongeslagen is. Daarom was er weinig optimisme te bespeuren bij de afgereisde Vitesse supporters. Maar net als in het eerdere duel op de Puikman was het Vitesse dat verreweg de meeste kansen op de overwinning kreeg.

Waar HSV in Castricum door een 0-1 zege 3 “gestolen” punten mee nam naar huis, pakte de Heiloose formatie dit keer in eigen huis tegen de verhouding in opnieuw die 3 punten door in de 89e minuut een fout in de Vitesse defensie doeltreffend af te straffen. Desalniettemin keerden de meeste supporters met een beter gevoel huiswaarts omdat het geboden spel en de vele gecreëerde kansen weer voor hoop heeft gezorgd voor het resterende competitieverloop.

Al binnen enkele minuten leek Vitesse op voorsprong te komen toen Tom Spil een teen te kort kwam bij een voorzet van links. Ook in de 10e minuut was Vitesse dichtbij een openingstreffer, maar ook die mogelijkheid ging verloren. Kampioens kandidaat HSV had daarna wel wat meer balbezit maar Vitesse was veelal gevaarlijker dan de thuisploeg. Van het grote puntenverschil op de ranglijst was weinig te merken. Toch was het HSV dat na een halfuur spelen plotseling op voorsprong kwam. Balverlies voorin leidde een van de bekende snelle counters in waarbij de defensie van Vitesse niet goed georganiseerd stond. Met enkele combinatie verscheen Rick Houtenbosch vrij voor invaller keeper Jelle Limmen die op zijn inzet geen verweer had: 1-0. Maar 5 minuten later volgde gerechtigheid. Robin Bakker ondernam vanaf links een rush naar binnen waarna hij vanaf een meter of 20 op doel schoot. Omdat de bal nog licht geraakt werd door een van de verdedigers was de keeper kansloos op dat afstandsschot: 1-1. En in de 10 minuten daarna volgde een kansenfestival voor Vitesse, maar met kunst en vliegwerk wist HSV een achterstand te voorkomen.

In de 48e minuut nam Vitesse echter alsnog verdiend de leiding. Bij een hoge voorzet door het centrum tastte de uitgelopen keeper van HSV volledig mis waarna de bal voor de voeten van de vallende Tom Spil viel. Die wist de bal toch nog zodanig te raken dat de bal in het lege doel kon rollen: 1-2. Een sensatie hing in de lucht. Zou Vitesse tegen de verwachting in HSV de 1e nederlaag gaan toebrengen? Dat leek tot de mogelijkheden te behoren omdat HSV ook niet bepaald kon imponeren. Maar mede omdat bij diverse Vitessespelers de krachten gaandeweg het duel minder werden kon HSV wel de druk verder opvoeren. Toch vormde in de 58e minuut een fout bij het uitverdedigen de inleiding tot de gelijkmaker. Twee snelle passes waren voldoende om Tom Hafkamp alleen voor Jelle Limmen te zetten en ook hij faalde niet: 2-2. Vitesse bleef daarna volop strijden om een verdiend punt mee naar huis te nemen. Dat leek te gaan lukken maar in de 89e minuut was het geluk aan de zijde van de koploper en kon men voor de 3e keer profiteren van een fout achterin bij Vitesse: 3-2.

 

Fotogalerij