Opstartproblemen

Maa
ADO JO17-7

Was het voorjaarsmoeheid, onderschatting of kwam het door het weinige trainen in de laatste weken? Vitesse begon wel erg matig aan de wedstrijd tegen ADO in Heemskerk. De meeste spelers speelden ondermaats of inspiratieloos. Aan het weer lag het niet, of misschien toch wel. Onder het genot van een pril voorjaarszonnetje werd Vitesse misschien in slaap gesukkeld. Na een paar kansen voor ondermeer Leon en Zakrya werd Vitesse hard wakker geschud door twee afstraffende doelpunten van ADO. Keeper Luuk was kansloos. Het was nog niet eens onverdiend. Veel balverlies. Duels niet echt aangaan. Een donderspeech van de ontgoochelde coach in de rust, waar Dick Advocaat nog wat van kan leren, zorgde ervoor dat Vitesse na rust wel met de juiste instelling en beleving het veld in ging. De eerste echte grote kans was echter voor ADO, maar zoals eerder heeft keeper Leon iets magisch over zich heen, waardoor schoten vaak lat of paal raken. Luuk oogde scherp bij twee grote kansen, die helaas net geen doel troffen. Het was onze strijder Zakrya, die zich steeds vaker aan het front meldde en de aansluitingstreffer maakte (1-2)! Kort daarna een mooie voorzet van Job die koelbloedig door Luuk werd binnengetikt. Om onverklaarbare reden afgekeurd wegens buitenspel door de nogal rommelig fluitende scheids! De ADO keeper groeide in de wedstrijd en wist een mooi schot van Job te keren. ADO combineerde mooi in de counter en wist de marge te vergroten naar 3-1. Vitesse streed voor wat het waard was en maakte 3-2 met nog 8 minuten te gaan. Het spannende slotoffensief leverde helaas geen doelpunt meer op. Een nederlaag. Zonde en onnodig! Een goede tweede helft kon helaas de schade voor rust niet meer herstellen, maar geeft vertrouwen voor onze volgende wedstrijd!