Overwinteren (deel 2)

DEM JO17-6

Overwinteren. Deze uitspraak kan op bejaarden in Zuid-Spanje slaan, of op bekervoetbal. Als het op voetbal slaat, betekent dat dat je het goed hebt gedaan! Geen enkele Nederlandse club overwinterde in de Europese competities. Ajax kon zelfs niet overzomeren. Vitesse JO17-4  kon overherfsten na stevige overwinningen op Den Helder (5-1) en Koedijk (8-0), weliswaar met een beetje hulp van boven. In de derde ronde tegen DEM JO17-6. De wedstrijd begon rommelig. Geen kleedkamer, geen scheids, geen lekkere koffie. Helemaal niets! Uiteindelijk wel een tegenstander. Zo begon de wedstrijd 20 minuten verlaat, onder leiding van onze eigen oud-scheids Wilbert. Wat opviel: geen doelpunten. Niet voor, niet tegen. Wel bijna doelpunten.  DEM raakte de lat, waar het engeltje van keeper Leon nog steeds zat. Het centrale verdedigingsduo, Zakrya en Merijn stonden hun mannetje. Backs Roy (en later Jesse) en Ivano waren vrijwel niet te passeren. Vitesse stond gewoon goed te voetballen in het aangeleerde Ajax systeem. Met onze stoere Kai voor de verdediging. Op het middenveld onze dravers Richard en Rick en onze handyman Sepp. Voorin onze rappe aanvallers Job en Luuk, hoewel vandaag iets minder rap of scherp, net hoe je het wilt zien. Zonder kleerscheuren werd een 0-0 ruststand bereikt. Hoewel, Krijger Zakrya, wel wat gewend, moest nog wel worden opgelapt met een hoofdwond, die na inspectie op de EHBO gelukkig meeviel.

In de tweede helft knalde Rick op de paal, na een mooie voorzet van Job. Sepp liet zijn keeperstalent zien door mooie reddingen met de vuisten. Gevaarlijke corners van Job en schoten van Richard. Maar nog steeds geen doelpunten. Jesse bracht zijn moeder naar huis. De laatste 10 minuten braken aan en stilletjes begon Vitesse te hopen op een beslissende penalty reeks. Het Tim Krul scenario zou als joker worden ingezet. Een minuut voor tijd zou keeper Sepp worden vervangen door Richard “Krul” de Nijs. Helaas, het kwam net niet zover. Uit een (on)terechte vrije trap wist DEM te scoren. Vitesse trok de laatste minuten vol op de aanval. Dood der gladiolen, zoals dat heet. Het werden geen gladiolen, maar witte begrafenis lelies, want in de laatste minuut maakte DEM 2-0 en was ons bekersprookje ruw ten einde gekomen. Sprookjes bestaan niet. Geen overwintering, wel met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten! Fijne vakantie!