Overwinteren

Koedijk JO17-5

Zaterdag 21 oktober. Het is zowaar stralend zonnig weer! Publiek is dus in groten getale naar de Puikman gekomen. Uiteindelijk begint de wedstrijd om 14:45 want Koedijk kon Castricum eerst niet vinden. Onze tweede bekerwedstrijd. Na de 6-1 winst in en tegen Den Helder nu dus tegen Koedijk. Het team dat in onze competitie goed draait, dus een gevreesde tegenstander. Bij winst lonkt overwinteren in het bekertoernooi. Verzwakt door afwezigheid van Luuk, Jesse en Sahal, maar gesterkt door komst van Ruben, Tim, Rogier en Yannick begon de wedstrijd onrustig. Net als Feyenoord-Ajax werd er strak gedekt, waardoor menig foute pass en snel balverlies. Dan, in alweer de 13e minuut na goed doorzetten van captain Richard en snelle Tim, weet draver Yannick met een hard schot het vijandige doel te vinden: 1-0!. Na een half uur schiet Sepp uit de corner van Job met een hard schot raak: 2-0. Koedijk trekt weer in de aanval, die zoals zo vaak bij krijger Zakrya eindigt. Na een stevig duel met Zakrya krijgt Koedijk een vrije trap. De bal gaat, tot opluchting van het publiek, zonder verder aangeraakt te worden, rakelings naast. Nog geen minuut later lobt Yannick prachtig de 3-0 over de keeper. Rogier, net ingevallen, maakt vlak voor rust zelfs de 4-0.

In de tweede helft, met wind tegen, wordt een ander wedstrijdbeeld verwacht. Niets is minder waar. Roy versterkt met zijn snelheid de achterhoede. Tim schuift met zijn gouden linker been naar linkshalf. Rick komt het middenveld weer versterken. Een goede zet, want Tim legt na een mooie rush de bal panklaar neer voor Job, die de 5-0 prachtig binnen schiet. Even later maakt goalgetter Job ook persoonlijk de 6-0! De wedstrijd is gespeeld, nog twee doelpunten van Rogier en Yannick maken een enigzins geflatteerde 8-0 eindstand op. We zijn door naar de volgende ronde. Overwinteren dus! Op 4 november onze volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Bergen, in ons nieuwe tenue!