Pijnlijk verlies Vitesse bij SVA: 3-2

24
Apr
SVA
3
Vitesse'22
2

Thuis had Vitesse geen kind aan SVA. Het werd toen maar liefst  6-2, mede door een snelle openingstreffer. Die viel ook dit keer, maar nu in het voordeel van de rode lantaarndrager. Na de winterstop wist de ploeg uit Assendelft slechts 1 maal te winnen, en dat was in het laatste thuisduel. Dat gegeven en die snelle voorsprong zorgden voor extra motivatie en energie en dus werden de mouwen extra opgestroopt.  En dit laatste gebeurde bij Vitesse helaas veel minder. En omdat bovendien de meest grote kansen werden gemist, trok SVA dit keer aan het langste end.

De slappe start van Vitesse werd al in de 2e minuut afgestraft. Slecht uitverdedigen  leidde balverlies in waarna de spits van SVA uit een voorzet van rechts de bal simpel kon binnenschieten: 1-0. Al in de 5e minuut had Tom Spil de gelijkmaker voor het binnentikken, toen de keeper een hoge bal bij de kruising tot 2 keer toe niet kon vasthouden en de bal pardoes op de schoen van vlak voor hem staande Tom Spil liet vallen. Die was daardoor kennelijk zo verrast dat hij de bal totaal verkeerd raakte waarna de bal niet in het doel maar voor het lege doel langs rolde. Ondanks de harde tegenwind had Vitesse weliswaar wat meer balbezit, maar vooral de aanvallen door het midden waren gedoemd te mislukken tegen de fysiek sterke verdedigers van SVA. Het gevaar moest dus komen van aanvallen over de vleugels, en alhoewel dat te weinig gebeurde ontstonden daaruit wel diverse grote kansen op de gelijkmaker. Aan de andere kant bleef SVA ook gevaarlijk loeren op snelle counters, waarbij met name de rechterspits van de thuisploeg het de verdediging van Vitesse flink lastig maakte. Mede omdat in de laatste 8 minuten voor rust 3 grote kansen door Vitesse niet verzilverd werden, brak de rust aan met die 1-0 voorsprong voor SVA.

Na rust had Vitesse de storm in de rug en dacht Vitesse SVA wel snel op de knieën te kunnen krijgen. Maar weer was het SVA dat de eerste tik uitdeelde. De rechterspits was bij een snelle counter zijn tegenstander weer eens te snel af en uit zijn voorzet werd opnieuw doeltreffend uitgehaald: 2-0. Nog geen minuut later had de 2-1 moeten vallen toen Robin Bakker goed doorzette en de bal vanaf de achterlijn op een presenteerblaadje aangaf op Mats Laan. Die schoot de bal iets voorbij de 2e paal wel hard in, maar miste het lege doel, waarna hij de bal via de buitenkant van de voor hem 2e paal nog naast zag gaan. Vijf minuten later werd de achterstand nog groter toen een overtreding van Tanno van de Berghe met een penalty bestraft werd, die onberispelijk werd binnengeschoten: 3-0. Trainer Patrick van der Fits paste daarna een dubbele wissel toe, waardoor Kevin Bakker in de spits kwam te spelen en Moustapha Lahit de linkerspitspositie van Luuk ten Broek overnam. Deze invallers wisten beiden nog wel een doelpuntje mee te pikken waardoor het duel in de slotfase toch nog spannend werd. Maar ondanks diverse grote kansen werd er niet meer gescoord en liet Vitesse zich voor de zoveelste keer te kijk zetten door een laag geklasseerde tegenstander!

Fotogalerij