POLS

Foresters JO15-4

Vitesse wist dat het best eens lastig kon worden tegen de egels van Foresters. En dat werd het ook. Vitesse, beetje in vakantiestemming, begon wat slapjes aan de wedstrijd. Goalgetter Job had hier en daar wat pijntjes, spelend met ingezwagdelde pols, miste de scherpte zoals we van hem kennen. Krijger Leon moest na een paar minuten uit het veld, wegens een ongelukkige val. Later bleek zijn pols te zijn gebroken. De onverschrokken Leon speelde echter gewoon de wedstrijd uit! Kansen kreeg het sterkere Vitesse wel. Schoten van Richard en Luuk gingen echter over. Scrimmages voor het Forester doel leverden net geen doelpunt op. Ook niet na goed doorzetten van Leon, die uiteindelijk op de sterke Forester keeper stuitte. Uit de corner kopte Zakrya maar net over. Geen penalty voor Luuk, die toch duidelijk op de enkels werd geraakt, randje 16. Foresters was gevaarlijk in de omschakeling. Na onnodig balverlies op het middenveld een snelle tegenaanval. Keeper Awesta was kansloos op het harde schot: 0-1. En zo staat Foresters tegen de verhouding in op voorsprong.

In de rust werden nieuwe tactieken besproken. Rick V op doel. Rick T schoof op naar het middenveld, om zodoende het middenveld te versterken, want daar ontbrak het vandaag toch wel aan. Veel balverlies en dan vaak te veel man voor de bal, hetgeen gevaarlijke counters voor Foresters opleverde. De tweede helft was echter amper begonnen of de bal lag al achter keeper Rick: 0-2. Dat was een domper. Er was echter nog genoeg tijd om de schade te herstellen. Het werd nu echt eenrichtingsverkeer. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel ook grimmiger. De egels waren prikkelbaar. Krijger Zakrya moest het ook een paar keer ontgelden. Foresters moest vooral verdedigen en varen op hun sterke keeper. Vitesse moest blijven uitkijken voor gevaarlijke counters van de rappe Forester spitsen. Dan, alweer in de 56e minuut, een van de vele aanvallen. Bal komt bij de behendige Ahmad, die zijn goed vorm van de laatste weken bekroond met een fraai doelpunt: 1-2! Het slotoffensief breekt aan. Zakrya schuift ook door naar het middenveld en komt regelmatig met zijn lange rushes dicht bij het Forester doel. Na een goede aanval over rechts dribbelt Rick T het strafschapgebied in, maar wordt tegen de groene kunstzoden gedrukt. Ook hier ziet de scheids niets in! De beste man kan beter andere hobbies gaan doen, want hij zag, of wilde niets zien. Maar dan, met nog een paar minuten op de klok, en vele corners verder, valt de bal voor de voeten van Leon, die verwoestend uithaalt: 2-2! En dat met een gebroken pols! Dat voelde als gerechtigheid. Het publiek veerde op van het krakkemikkige reservebankje. Helaas, er was te weinig tijd om nog op zoek te gaan naar de winnende goal. Vitesse laat twee kostbare punten achter in Heiloo. Spanning aan kop is te snijden. SVW nu op doelsaldo aan kop. Nog vier spannende wedstrijden te gaan!