Puikmancomplex Vitesse: HSV neemt punten mee na 0-3 zege

08
Nov
Vitesse'22
0
HSV
3

Vitesse moest dit weekend gewoon winnen om aansluiting bij de top-3 te behouden. Tegenstander HSV zat echter op het vinkentouw met slechts 1 punt achterstand op Vitesse. Maar de handicap van Vitesse is vooralsnog dat de ploeg het spel op de eigen Puikman bepaald niet kan maken. En al helemaal niet als het even tegen zit. En ook tegen de ploeg uit Heiloo was Vitesse na een snelle achterstand meer met zichzelf bezig dan met de bepaald niet sterke tegenstander. Trainer Patrick van der Fits had nog wel enkele wijzigingen in de opstelling doorgevoerd, maar achteraf  pakte ook dat totaal verkeerd uit.

De eerste 10 minuten waren duidelijk voor Vitesse. De thuisploeg, met Tanno van den Berghe verrassend op het middenveld, ging op zoek naar een snelle openingsgoal. Die viel echter al in de 12e minuut aan de andere kant. Bij de eerste de beste serieuze  aanval over links werd de bal ingespeeld op een van de aanvallers binnen het strafschopgebied, die met de rug naar doel toe totaal onnodig een zet in de rug kreeg. Scheidrechter Van Kampen kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Keeper Tom Laan zat wel in de goede hoek, maar kon de inzet niet keren en dat betekende een vroege  0-1 achterstand. Net als tegen Wijk aan Zee was het daarna gedaan met de dadendrang van Vitesse. De ploeg probeerde het wel maar de overtuiging ontbrak. Behalve een door Menno Peters op de pantoffel genomen bal uit een voorzet  van links, die rakelings naast ging, wist Vitesse nauwelijks iets te creëren.

Met een ongewijzigde ploeg probeerde Vitesse na rust HSV direct weer onder druk te zetten. Maar evenals voor rust leidde dat niet of nauwelijks tot uitgespeelde kansen. HSV daarentegen zorgde al counterend voor meer gevaar. Halverwege de 2e helft werd daaruit de voorsprong vergroot tot 0-2 toen Tom Laan door een houdbaar afstandsschot van Jesper de Vré verrast werd. Met de moed der wanhoop, en enkele wissels probeerde Vitesse de aansluitingstreffer te scoren. Mede daardoor liepen de gemoederen in het veld ook wat op en dat is iets waar scheidsrechter Van Kampen niet bepaald goed mee kan omgaan. Na een hard duel om de bal tussen Rob Touber en Jesper de Vré  stonden beide spelers met verhitte voorhoofden tegen elkaar aan, echter zonder verdere acties. Nadat zij door medespelers uit elkaar waren gehaald kregen zij beiden toch de rode kaart voorgetoverd. En passant deelde scheidsrechter Van Kampen ook nog rood uit aan de technische begeleiding van HSV.

Met 10 tegen 10 ging het verder en kreeg Vitesse wat mogelijkheden om de achterstand een draaglijker aanzien te geven. Maar net zoals tegen Wijk aan Zee lukte het allemaal weer net niet. En dat was ook opnieuw het geval met een toegekende strafschop van Jasper Rutgers, die op mooie hoogte door keeper Indy Klamer  tot corner werd gestompt. Daarna werd Lennaert Nobbe nog met rood  (na 2x geel) van het veld gestuurd, zodat HSV met 9 man verder moest. Maar ook in ondertal was HSV gevaarlijker dan de thuisploeg. Vlak voor tijd werd het duel beslist toen de ingevallen Rick Houtenbos vrij voor de keeper kwam en feilloos afrondde: 0-3. Dat betekende dus de 3e opeenvolgende thuisnederlaag van Vitesse, dat uit nog geen enkele punt heeft verspeeld. Maar zolang de punten thuis niet worden gepakt, ligt een plaats in de kopgroep allesbehalve voor de hand!

Fotogalerij