Royale winst op Zeevogels toch onvoldoende voor Vitesse: 5-0

29
Apr
Vitesse'22
5
Zeevogels
0

Ondanks de grootste thuiszege dit seizoen was de stemming op de Puikman gelaten. Want de winst van Meervogels bij Kleine Sluis betekent dat de kansen van Vitesse op nacompetitie nog kleiner zijn geworden dan ze al waren. De Akersloters profiteerden ook nog van de 1-3 uitzege van Limmen bij ZAP. Met 2 punten achterstand op Limmen, de nieuwe koploper in die 1eperiode, maar met nog 2 inhaalduels voor de boeg thuis tegen VIOS en Hollandia T, kan Meervogels de 1eperiode nauwelijks meer ontgaan!

Alhoewel Zeevogels de eerste minuten de bal aardig liet rondgaan werd al snel duidelijk dat de ploeg uit Egmond niet voor niets onderaan bungelt in de 3eklasse. Al in de 4eminuut had Vitesse op voorsprong moeten komen toen Mats Laan alleen voor de keeper verscheen. Zijn boogbal ging evenwel ruimschoots over het doel heen. En alhoewel Vitesse bepaald niet echt goed speelde bleven de kansen komen. Het wachten op de openingstreffer duurde echter ruim een half uur. In de 34eminuut werd Robin Bakker de diepte ingestuurd. Die passeerde heel eenvoudig de uitgelopen keeper en scoorde beheerst. Niet veel later kreeg Zeevogels een grote kans op de gelijkmaker maar keeper Tom Laan wist dat te voorkomen.

Meteen na rust werd het ongelijke duel eigenlijk al beslist. Een simpele 1-2 met Rutger Balm bracht Robin Bakker opnieuw in kansrijke positie en wederom liet hij de keeper kansloos: 2-0. Zeevogels probeerde nog wel de bakens te verzetten maar slaagde er maar niet in om het de defensie van Vitesse echt lastig te maken. Uiteindelijk was het eerst invaller Luuk ten Broek, die de 3-0 liet optekenen, waarna Jort Kaandorp (4-0) en opnieuw Luuk ten Broek voor de 5-0 einduitslag zorgde.

Fotogalerij