Schagen was niet opgewassen tegen ons: 0-4

09
Sep
Schagen JO16-2
0
Vitesse'22 JO16-1
4

Dat we ook op zondag een goede wedstrijd op de mat kunnen leggen bleek vandaag in de uit-wedstrijd tegen Schagen. Op het spiksplinternieuwe complex in Schagen was het grasveld verkeerd behandeld waardoor we de uitgestelde wedstrijd toch op kunstgras moesten spelen. Kunstgras is voor ons grasliefhebbers altijd een drempeltje en meestal zijn de eerste minuten daarom nodig om te acclimatiseren. Vandaag was daar echter geen sprake van. Na een vroeg vertrek met een voltallige selectie (16  spelers) en een goed geconcentreerde warming up begon de wedstrijd onder prima voetbalomstandigheden.

Ondanks dat Joris na 1 minuut de wisselspelers mocht komen vergezellen bleek al gauw dat wij voetballende de bovenliggende partij waren. Het samenspel verliep zorgvuldig en in hoog tempo. De linies sloten goed aan bij de aanval en stonden compact bij het verdedigen. De kansen kwamen en daarna was de 0-1 een kwestie van tijd: Rhys ramde een mooie corner van Lin hard in het dak.  De eerste wisselsessie van onze kant (5 erin, 5 eruit) waren de jongens van Schagen nog zo van slag dat een werkelijk prachtige aktie van Roy op nog mooiere wijze werd ingetikt door Ilias. 0-2 en dat bleef het, mede door een paar goede ingrepen van Pieter, tot de rust.

Na rust hetzelfde concept. Schagen probeerde wel, maar onze inzet en het nadeel van windje tegen, zorgde voor een eenzijdig beeld op hun helft. Wederom een ingetikte corner door Ilias en een prachtige doorloopbal van Joep zorgde voor een eindstand van 0-4 in ons voordeel. Wederom ‘clean sheets’ doordat Pieter geconcentreerd bleef en een 1 op 1-tje prima onschadelijk maakte.

Kortom: wederom een leuke partij voetbal, met goede inzet, goed samenspel en daardoor een goed resultaat. Deze week verder bouwen aan het samenspel en het creeren van meer r u s t aan de bal.

Dank aan de grensrechter en alle ouders voor rijden en supporteren.

 

 

 

Fotogalerij