Scheidsrechtelijke dwaling?!

Mei
Foresters JO15-4

Foresters uit. De laatste wedstrijd van het seizoen om keizers baard. Puur voor eer en glorie. Een zomerse voorjaarszon schijnt over de Heilooer toendra. Op het gortdroge veld is het lastig voetballen. Het publiek is in grote getalen gekomen om de mannen nog eenmaal aan te moedigen. Een Forester fan heeft een mooi overhemd in geblokte Vitesse kleuren. Hij kan er om lachen.  Bij het nabijgelegen hockeyveld wordt in de rust luidruchtig vuurwerk afgestoken. Even wanen we ons in de Kuip met al die rook. Wij moeten het toch hebben van vuurwerk op het veld. Sommige spelers hebben een kort lontje. Een enkeling kan wel een extra lontje gebruiken. Scheids laat veel toe of ziet gewoon weinig. Kansen over en weer. Het is een miraculeus wonder dat het lang 0-0 blijft, zelfs tot de 72e minuut. Waar vele duels onbestraft worden uitgevochten, wordt bij het eerste de beste duel in ons strafschopgebied direct naar de penalty stip gewezen. Foresters scoort. Foresters blij. Einde wedstrijd, einde seizoen.