Scoren!

Zeevogels JO17-1

In de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie liet Vitesse uitstekend positiespel zien. Het Ajax-systeem floreert! Maar net als het grote Ajax tegen PEC Zwolle, had Vitesse moeite kansen te verzilveren, waardoor Zeevogels zich lange tijd gelijkwaardig waande. Schijn bedriegd! Met keeper Roy, oude aanvoerder Bart in de basis als linksback, het centrale verdedigingsblok Arthur en Zakrya, en rechtsback Leon was er voor Zeevogels geen doorkomen aan. Het swingende middenveld met Sepp, Richard, Kai en Rick wist de rappe spitsen Job en Luuk veelvuldig te bedienen. Vitesse kwam op een snelle voorsprong. Na een tackle op de onhoudbare Luuk mocht Richard vanaf de penaltystip de score openen. De volgende echte kans kwam pas na een half uur: schot van Job op de lat! Daarna een stortvloed van kansen. Mooie schoten van Kai en Sepp, maar recht op de keeper. Job had een mooie “Robben” actie vanaf rechts, maar zijn schot ging net over. Inmiddels waren Ivano en Tim in de basis gekomen voor Bart en Arthur. Met zijn gouden linkerbeen wist Tim, amper koud in het veld, de 2-0 binnen te rammen. Zeevogels had weinig in te brengen. De enige kans werd dapper door keeper Roy gepareerd. Na een mooie voorzet van Richard wist Job vlak voor rust toch nog de marge te vergroten met een mooie droge knal: 3-0.

Opdracht voor de tweede helft: meer schieten op doel! En dat deed Vitesse! Fijn dat er goed naar de coach wordt geluisterd. Zeevogels kwam echter op karakter terug op 3-1. Vitesse stroopte de mouwen weer op en ging doen wat het voor rust had verzaakt: kansen afmaken! Laat dat maar aan Tim over, die inmiddels naar rechtsbuiten was verhuisd. Met een strak schot met de wreef werd het in de 45e minuut 4-1. Vervolgens kwam het “Roy-moment”.  Je weet nooit of het komt. Vandaag kwam het! In de rust had Roy het keepershirt gewisseld met Rick en scoorde Roy als linkerspits een onvervalste hattrick in slechts 8 minuten! De wedstrijdbal was dus voor Roy. Met nog 17 minuten op de klok wist Richard de 9-1 binnen te schieten. Vitesse had dus nog voldoende tijd om op jacht te gaan naar de dubbele cijfers. Die eer was voor Tim, die Vitesse in de 75e minuut naar 10 doelpunten schoot. Missie voltooid. Mooi pot mannen!