Siberisch!

Maa
Kolping Boys JO17-6

Siberische toestanden op 17 maart! Ondanks een mooie voorjaarszon bij -1 C, de straffe poolwind geeft een gevoelstemperatuur van -15! Al snel werd duidelijk dat, ondanks de Siberische toendra wind, de klus tegen Kolping Boys niet al te moeilijk zou worden. Door het ontbreken van Leon, Arthur en Ivano werden Tim, Joey en Joris opgetrommeld. De goede tweede helft van vorige week tegen ADO werd voortgezet. Vanaf de aftrap zat Vitesse er nu wel direct bovenop. De eerste kansen van Joey en Luuk (paal) troffen nog geen doel. Dat deed Job wel in de 11e minuut na een mooi steekpassje van Richard: 1-0. Binnen twee minuten maakte Richard zelf de 2-0 na goed doorzetten. Kolping boys had het meeste last van de ijzige wind, want spelers vielen bij bosjes op de grond. Na een kwartier maakte Joris zijn rentree met twee fraaie doelpunten. Keeper Roy had weinig te doen en droomde weg over terrasverwarming in zijn doel. Comfortable ruststand van 4-0. De overvloedige limonade had beter kunnen worden vervangen door warme chocolademelk met slagroom! Tweede helft hetzelfde speelbeeld. Er was maar een team aan het voetballen: Vitesse. Kolping hield slechts tegen. Joris maakte zijn derde. Richard kon niet achterblijven en scoorde nogmaals 2x. Luuk speelde een wat ongelukkige wedstrijd en miste kansen, die hij anders koelbloedig afmaakt. Het middenveld met Richard, Sepp en Tim kon lekker combineren. Onze verdediging met Roy, Sahal, Kai en Zakrya had een makkelijke middag. Kai kon met zijn fraaie traptechniek mooie diepe passes geven, zoals hij dat alleen kan. Sahal bijt zich altijd stevig vast als een teek in zijn tegenstander. Zakrya moest vandaag wel een keer scoren met of dankzij zijn nieuwe glimmende wondersloffen en tikte de 8-0 binnen. Dan vlak voor tijd wat geduw en getrek in ons strafschop gebied. Penalty voor Kolping Boys. Hoewel eigenlijk geen penalty, was het hun wel gegund. Of toch niet. Penalty killer Rick die nu eindelijk wat de doen kreeg, werd de verkeerde hoek ingejaagd, maar de bal ging tot grote hilariteit hoog over! De Boys konden er nog wel om lachen. Joey was inmiddels gewisseld, maar wilde het Fortnite dansje na Tim’s doelpunt zeker niet missen. En zo heeft Vitesse inmiddels alweer 35x gescoord in slechts 4 wedstrijden! Aan het doelsaldo zal en dit seizoen zeker niet liggen!